(video)

Kendal Džener i Belu Hadid je odavno očarao: Novi trend u farbanju kose (možda) možete da izvedete kod kuće

1

Iako je uvek najbolje otići u frizerski salon, ovaj simpatičan i pomalo retro trend u bojenju kose nije preterano teško izvesti, a efekat je fenomenalan

foto: Instagram
foto: Instagram


Trendovi stari dve decenije proteklih godina vraćaju se velikom stilu, pa smo do sad videli mnogo modnih momenata kakvi su se donedavno pojavljivali samo u spotovima Britni Spirs i Dženifer Lopez s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih. Tako nam, posle farmerki niskog struka, plastičnog nakita, šnalica u obliku leptirića i mnogih drugih trendova sada stižu i — debeli pramenovi!


Nekoliko svetski poznatih lepotica ponelo ih je prošle godine, a najavljuje im se popularnost i u 2022.


Videla sam mnogo mladih poznatih ličnosti koje su ih odlično ponele u 2021. godini — ističe Trejsi Kaningem, jedna od frizerki zaduženih za izgled Dženifer Lopez, Hale Beri i sestara iz klana Kardašijan-Džener.


Debeli pramenovi pojavljivali su se i na profilima omiljenih influenserki na Instagramu i Tik Toku, a u pitanju je farbanje za kakvo vam ne treba previše veštine — stavite traku aluminijumske folije ispod pramena, dobro ga namažite farbom i potom ga uvijte u foliju i ostavite da deluje. Naravno, to važi ako izvlačite jedan do nekoliko pramičaka, a za svako složenije farbanje je daleko bolja ideja otići kod frizera.

 

Caka koja se posebno često primenjuje jeste izvlačenje vrlo svetlih debljihi pramenova tik uz lice kako bi ste ga "otvorili" i učinili zabavnijim svoj kompletan look, a to posebno važi ako se svemu pridruže i šiške u istoj nijansi.

 

1 / 9 Foto: Instagram

 

Ako pitate Kaningemovu, ona preferira supertanke pramenove koje naziva "bejbi pramenovi" (babylights), kojima se kosa nijansira na suptilan način.


Bejbi pramenovi mogu da pruže sveukupni sjaj i volumen kosi, a niko neće znati da ste to postigli u frizerskom salonu niti da niste jednostavno rođeni s predivnom bojom kose — ističe ona.

 


Upravo ovaj trik primenjuje na kosi Kloi Kardašijan, zbog čega njena plava kosa izgleda još bogatije i sjajnije, a bila je zadužena i za izgled Paris Hilton na njenom nedavnom bajkovitom venčanju.


Parisina plava kosa je njen zaštitni znak, a dovele smo je do savršenstva uz pomoć pramenova, ali smo koren obojili u tamniju nijansu, zbog čega je delovala prirodnije — otkrila je svoju caku Trejsi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

 

makonda-tracker