uvek u modi

Jeftine su, a idu uz sve i u svakoj prilici! 5 načina da nosite najisplativije cipele na svetu

0

Ravne cipele koje mogu da se nose tokom cele godine, u jesenjoj sezoni su najpopularnije, a uvek pružaju šik izgled

foto: MS_studio/Shutterstock
foto: MS_studio/Shutterstock

Prve su napravljene još sredinom 19. veka u Engleskoj, postale klasik već do sredine 20. veka, a danas znamo da nema otmenijeg i udobnijeg načina da ostavite utisak u svečanim prilikama, na poslu i čak i u ležernijim situacijama.

 

Njihovo visočanstvo mokasine vanvremenski su trend i najpouzdaniji modni trik za nadmoćan izgled u prelazno doba godine!

 

U pitanju su cipele stabilne pete, bez pertlanja i previše detalja, za koje se isplati izdvojiti novac jer su večito u modi, a proteklih godina posebno su popularni modeli s masivnog đona i generalno chunky dizajna. Takve varijante najčešće nose manekenke Irina Šajk i Bela Hadid, ali ni stari dobri svedeni i nenapadni modeli nisu zaboravljeni.

 

Amelija Vindzor, Ledi Amelija Vindzor
foto: Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kakve god mokasine da odaberete, nećete pogrešiti, a kako ih nositi tako da budu istaknute i savršeno uklopljene u stil? Evo nekoliko ideja.

 

  • Kao neutralna cipela

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melis Ekrem (@melisekrem)


Mokasine su obuća zasnovna pre svega na funkcionalnosti, a ako ne želite obuću da koristite kao statement komad već neutralno i u službi ostatka stajlinga, odaberite jednostavan model. Crne, braon ili bež, ovakve mokasine će se uklopiti uz bukvalno sve i to je najispativija varijanta mokasina.

 

  • S dužim čarapama

 


Spoj belih sokni i mokasina ultimativni je trend i izgleda sjajno bez obzira na to nosite li ih sa kratkim suknjama, midi-haljinama, šortsevima... Zašto ne biste otišli korak dalje i poneli ove cipele s dužim čarapama, do ili preko kolena, i kombinovali ih mini-suknjom za maksimalan efekat?

 

  • Sa sakoom

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alpa R (@alpa.rama)


Budući da se prvenstveno vezuju za poslovni stil, mokasine i blejzer su pouzdan način da ostavite utisak. Tome dodajte pantalone ravnog kroja, skinny jeans ili kratku suknju i spremni ste za svaki izazov!

 

  • S vrećastim farmerkama

 


Farmerke baggy kroja mogu da se nose tokom cele godine, a ako im podvrnete nogavice i odaberete kvalitetan strukirani sako, one će biti još naglašenije uz pomoć efektnih mokasina.

 

  • Uz crno-belo

 


Kao što smo već pomenuli, od belih sokni sa crnim mokasinama ne može lepše, a sjajna je ideja da tome dodate crni autfit s belim detaljima i postignete klasični šik izgled.

 

 

makonda-tracker