kao boginja

Providno nije uvek vulgarno! Božanstvena haljina zbog koje je Venecija sinoć na usnama imala samo ime Džulijen Mur

0

Retko gde ćete bilo gde na svetu videti eleganciju u kakvoj uživamo posmatrajući venecijanski crveni tepih, a Džulijen Mur nam je već prve festivalske večeri na Mostri pokazala šta možemo da očekujemo – nenadmašni glamur!

foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI
foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Premijerom filma "Bela buka" Noe Baumbeča sinoć je otvoren 79. Međunarodni filmski festival u Veneciji, koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti.


Njih je predvodila američka glumica Džulijen Mur (61), koja gotovo nikad ne prepušta Mostru, a ove godine na njoj ima važnu ulogu – predsedava žiriju.
Nekoliko sati pred gala ceremoniju otvaranja festivala, Murova je priznala da je presrećna zbog počasti koja joj je odata ovim pozivom. Kako je istakla, prvi put je prisustvovala Festivalu sredinom osamdesetih, kada nije mogla ni da sanja da će jednog dana biti predsednica žirija.


Bilo je to 1986. godine kada sam glumila u seriji, pravoj sapunici "Kako se svet okreće". Da sam tada znala da ću jednoga dana biti predsednica žirija u Veneciji, sigurno bih pala u kanal! – rekla je Džulijen kroz smeh.

 

Glumica je nasmejana stigla i na prvu venecijansku premijeru, kada je crvenim tepihom prošetala u kreaciji koju potpisuje italijanska modna kuća Valentino, što je svojevrsna počast njenim domaćinima ovih dana.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI


Džulijen je odabrala neobičnu toaletu, koja izgleda kao bodi s providnom i raskošnom crnom suknjom od tila. Crni bodi ukrašen je raznobojnim šljokicama, koje se pružaju niz suknju, a uz to je ponela i veličanstven ogrtač ukrašen na isti način.


Ispod prozirnog sloja nazirale su se crne sandale s platformom i visokim potpeticama, a sveje izgledalo još otmenije zahvaljujući skupocenim Cartier nakitu: bogatoj narukvici iz kolekcije Panthère, upečatljivom prstenu i visećim minđušama s dijamantima.


Džulijen i još šest članova žirija imaće zadatak da pogledaju 23 filma koji su u konkurenciji za Zlatnog lava, a glavna nagrada biće uručena 10. septembra.

 

 

makonda-tracker