predlozi za frizure

HOLIVUDSKE LEPOTICE ZNAJU ŠTA NAJBOLJE PODMLAĐUJE: 4 frizure odlične za dame koje su prešle četrdesetu (FOTO)

0

Kratka kosa skida godine, ali to nikako ne mora biti u kamenu zapisano pravilo kada dođete u određeno doba... Proverite šta bi vam najbolje stajalo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako ste prešli četrdesetu, nije nužno drastično skratiti kosu. Nosite šta želite, tačnije onoliko dugu (ili kratku) kosu kako želite.

1. Ovaj tip šiški koje se lagano šire u stranu idealan je za žene visokog čela. Osim što će skrenuti pogled s čela, ovakva frizura na lice deluje tako da izgleda svežije i "mekše". Ženama s gušćom kosom sjajno stoji lob ili long bob, ali ovu frizuru rado nose i one s nešto tanjom kosom. Ipak, u tom slučaju bitno je stvoriti prirodni volumen - dovoljno je tek nekoliko talasa na kosi, dok ostatak kose ne bi trebalo biti previše priljubljen uz čelo.

 

Džesika Alba
foto: Profimedia

Najbolji primer je jedna od frizura koje je nekad nosila Džesika Alba.

 

Samo jedan pogled na vatrenokosu Džulijen Mur govori hiljadu reči, jer ova žena zaista izgleda odlično. I u zrelim godinama se ne odriče duže kose. Ona tačno zna kako nositi talase na njen tip kose; bitno je imati lagano uvijenu kosu, a ne velike neukrotive kovrdže.

 

Džulijen Mur
foto: Profimedia

Ova frizura odlična je za žene okruglog lica koje uz to imaju i prirodno talasastu kosu. Što je kosa duža, utisak će biti ležerniji. Pre odluke da pustite poludugu kosu uz talase savetujte se s frizerom. Ako se pokaže da će talasi brzo pasti i postati ravni, a kosa izgubiti volumen, radije izbegavajte ovu frizuru. Mogla bi stvoriti utisak nemarnosti. Ipak je uvijena kosa ta koja daje efekat "protiv starenja"...

 

Idealno za žene koje imaju nestašnu, neposlušnu, ali jaku kosu.

 

Poenta ove frizure je da kakav god potez rukom napravite (prođete prstima kroz kosu, namestite pramen u jednu stranu, razbarušite je), vaša frizura će baš takva ostati. Tamni bob Mile Jovović uvek izgleda besprekorno i u istom trenu odaje utisak nemarnosti, ali na dobar način, ne neuredan.

 

Mila Jovović
foto: Profimedia

Ipak, ovakva frizura iziskuje i puno posla. Šišanje svakog meseca je nepisano pravilo...

 

Jednoj od najlepših žena sveta, Šarliz Teron, odlično je stajala kratka platinasta plava kosa. 

 

Ova frizura zahteva ozbiljno održavanje, pa se tako treba i shvatiti - odlazak frizeru svakih nekoliko nedelja je nužan. Ipak, odlično stoji ženama uskog i izražajnog lica!

 

Šarliz Teron
foto: Profimedia


 

 

makonda-tracker