ČIST glamur

Venecija je BLISTALA: Slavne dame u veličanstvenim kreacijama na otvaranju 79. Mostre

0

Na 79. Venecijanskom filmskom festivalu biće prikazani filmovi sa zvezdama ali i političke drame.

foto: epa / CLAUDIO ONORATI
foto: epa / CLAUDIO ONORATI

Među 23 filma u konkurenciji na Venecijanskom filmskom festivalu 2022. nalaze se drama o Merilin Monro, kanibalski roadmovie i mračna komedija o porodičnom životu.

 

Osim toga, najstariji filmski festival na svetu, koji se smatra dobrom polaznom pozicijom za nominacije za Oskara, prikazuje desetine drugih dugo očekivanih filmova - u konkurenciji za Zlatnog lava i van nje. Tu su i filmovi iz zemalja bivše Jugoslavije.

 

 

Festival traje od 31. avgusta do 10. septembra, a predsednica žirija je američka glumica Džulijan Mur. Ona se pojavila u vrlo maštovitoj toaleti i, kao što to čini skoro svake godine u Veneciji, sve prisutne ostavila bez daha.

 

Džudi Turner Smit
foto: EPA / CLAUDIO ONORATI

U Veneciji će se takođe predstaviti i filmovi iz zemalja bivše Jugoslavije. U pitanju seu debitantski igrani film „Da li ste videli ovu ženu?" srpskog rediteljskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića.

 

U pitanju je priča o sredovječnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života „pokušava da iskoči iz svoje kože", a glavnu ulogu filma tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković.

 

 

Film „Da li ste videli ovu ženu?" producirala je Čarna Vučinić ispred Non-Aligned Films iz Srbije, u saradnji sa Radio-televizijom Srbije, Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda i zagrebačkom producentskom kućom Dinaridi Film, uz podršku Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra. Film će u Veneciji biti prikazan u okviru takmičarskog programa Nedelje kritike.

 

Osim nje, na crvenom tepihu smo imali prilike da vidimo Alesandru Ambrozio, ali i druge javne ličnosti iz sveta mode, filma i politike.

 

U galeriji pogledajte ko je zablistao na crvenom tepihu.

 

1 / 7 Foto: EPa / ETTORE FERRARI

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker