to može samo ona!

Stara 60 godina, prekriva je 6.000 kristala! Kim Kardašijan pokorila Met galu u NAJČUVENIJOJ haljini Merilin Monro

0

Kada je Kim Kardašijan kročila na crveni tepih Met gale, niko nije disao. Poslednji put kada je neko nosio ovu haljinu video ju je ceo svet.

foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Niko ne voli Met galu kao Kim Kardašijan!

 

Od detinjstva je uzdisala gledajući fotografije s ovog događaja i maštala da se nađe na čuvenim crvenim stepenicama, ali to nije dolazilo u obzir dugo nakon što je postala superslavna. Njena porodica i ona odbacivane su od strane Vogue-a, koji tradicionalno organizuje Met bal, a prvi put je Kim prošetala crvenim tepihom Met gale kao pratilja (pozvanog) Kanjea Vesta.

 

Tada su se svi zgražavali što je Kim uopšte pozvana, a usledili su i dani podsmeha jer je trudna lepotica nosila haljinu koja nije bila preterano laskava.
Nekoliko godina kasnije, Kim Kardašijan ne samo što je pozvana na Met galu nego je gošća koju svi željno čekaju, danima se spekuliše šta će ona obući, na događaj stiže poslednja i zatvara crveni tepih i, po svemu sudeći, najbolje je odevena i žena po kojoj će svi pamtiti ovogodišnje gala veče u Metropoliten muzeju!


Nakon što se 48 sati po holivudskim krugovima šuškalo da Kim sprema pravu poslasticu za ovogodišnju Met galu, ona je pokazala da nema nameru da razočara!


Najpoznatija rijaliti zvezda na planeti pojavila se u nestvarnoj kreaciji — haljini koja je pripadala Merilin Monro. Ne replici, ne kopiji, već baš u toaleti u kojoj je legendarna filmska diva 1962. godine otpevala "Srećan rođendan, gospodine predsedniče" Džonu F. Kenediju!

 

1 / 11 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE


Prelepa toaleta prati liniju tela, savršena je za figuru bujnih oblina, pada do poda, ima jednostavne bretele i, uopšte, ne preterano komplikovan dizajn. Kimine je omiljene nude boje, a krasi je više od 6.000 kristala, zbog kojih je nemoguće ne gledati ženu koja je nosi kao hipnotisan.

 

U pitanju je odevni komad rađen po meri Merilin Monro, a glumica ga je platila tadašnjih 1.440 dolara slavnom kostimografu Žan-Luju. Prvi put je preprodat na aukciji 1999. godine, za nešto više od milion dolara, u okviru prodaje predmeta koji su pripadali Merilin. Potom je na aukciji 2016. godine haljina ponovo prodata, i to za neverovatnih 4,8 miliona dolara, a do danas je ona drži rekorda kao najskuplja haljina prodata na aukciji.

 

Merilin Monro
foto: SNAP/Profimedia

Danas je ona deo postavke Muzeja "Riplijevo verovali ili ne", s kojim se Kim povezala preko vlasnika aukcijske kuće "Džulijen", s kojim ima odličan odnos jer je fan aukcija i često kupuje stare predmete holivudskih velikana, kao i nekadašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija. Haljina se, inače čuva u posebnim uslovima kako se ne bi oštetila od starenja, a Kim ju je prvi put obukla pred polazak na Met galu — dali su joj da proba samo repliku.

 

Haljina Merilin Monro, Merilin Monro
foto: HENNY RAY ABRAMS/ AFP/Profimedia

Uvek sam mislila da je Merilin imala obline, ekstremne. Pomislila sam da bih u nekim delovima mogla da budem mršavija od nje i da bih mogla da budem veća u nekim delovima gde je ona bila tanka. Zato sam zaplakala kad mi nije lepo stajala — otkrila je Kim.

 

Pošto nije bilo načina da se haljina prepravlja po njenim potrebama, rijaliti zvezda je započela rigoroznu dijetu i vredno trenirala, sve dok nije izvajala svoje telo do mera Merilin Monro! Mesec dana kasnije, replika joj je stajala savršeno.


Poželela sam da pustim suze radosnice kad su mi je navukli — iskrena je Kim.


Rijaliti zvezda nije u potpunosti kopirala izgled Merilin Monro, pa su izostali prepoznatljiva frizura, crveni ruž i mladež, ali je Kim u znak poštovanja prema legendarnoj glumici ofarbala kosu u plavo i time joj pružila još jedan omaž.

 

Kim Kardašijan
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Provela sam ceo dan blajhajući kosu, 14 sati bez prestanka — otkrila je Kim, koja je rešila da kosu podigne i zaliže tako da ipak u fokusu bude njeno lice.


Inače, iako ne poseduje haljinu u kojoj je Merilin Monro pevala "Srećan rođendan, gospodine predsedniče", Kim ima jedan odevni predmet koji je pripadao glumici! U pitanju je zelena toaleta sa šljokicama koju je Merilin nosila na dodeli Oskara 1962.


Mislim da ću je nositi dok jedem picu u hotelskoj sobi — priznala je Kim za Vogue.
 

 

makonda-tracker