oduzimaju dah

Neko promašio temu, neko ušao u MODNU ISTORIJU: Izdanja po kojima ćemo pamtiti Met galu 2022.

0

Dopadale vam se ili ne odevne kombinacije koje su poznate dame ponele na sinoćnoj Met gali, jasno je da ni na jedno nije moguće ostati ravnodušan

foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Svakog prvog ponedeljka u maju, ljubitelji i ljubiteljke mode uživaju u pravom prazniku — Met gali!


Tradicionalni događaj, poznat još kao Met bal, obično se smatra najglamuroznijim modnim događajem na planeti i okuplja najznačajnija imena iz sveta zabave, mode, biznisa, sporta i politike.


Organizator gala večeri koje se održava u njujorškom Muzeju Metropoliten je modni magazin Vogue, a svake godine Met gala ima temu u skladu s kojom se oblače zvanice.

 

Ove godine, tema je bila Gilded Glamour, odnosno "američko pozlaćeno doba", pre svega u kontekstu prosperiteta i uspeha, u znak otvaranja nove izložbe "U Americi: Antologija mode".


Na crvenom tepihu je, kao i obično, bilo uzbudljivo!


Zvanični domaćini Met gale 2022. godine bili su glumci Rajan Rejnolds, Blejk Lajvli, Redžina King i Lin-Manuel Miranda, ali najviše pažnje ukrala je Kim Kardašijan, koja se pojavila s dečkom Pitom Dejvidsonom, u haljini koja je pripadala Merilin Monro. Prvi put su bile pozvane i sve njene sestre, a bila su tu i mnoga druga velika imena iz sveta šou-biznisa. Nemali broj zvezda promašio je temu, a među njima, gotovo tradicionalno, i urednica časopisa Vogue Ana Vintur. Bile su tu još Keri Vašington, Lili Alen, Bela i Điđi Hadid, Kara Delevinj, Miranda Ker, Karli Klos i mnogi, mnogi drugi...


Kako je sve to izgledalo, pogledajte u galeriji i obavezno nam javite u komentarima ko je na vas ostavio najbolji utisak!

 

1 / 29 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

 

makonda-tracker