odličan način da potrošite novac

Ide uz sve i nosiće se ZAUVEK! Kaput koji su nosile naše bake i mame obeležiće i 2022. godinu

0

Pored kamel kaputa i onih s pepito dezenom, ovaj komad je još jedan večiti trend kom se prognozira još veća popularnost u mesecima pred nama. Ne žalite novac pri kupovini ovakvog kaputa — ne samo što će vam se i te kako isplatiti nego će verovatno moći da ga nose i vaše unuke!

foto: Instagram
foto: Instagram

Kada je reč o kaputima, predstojeća sezona ne donosi mnogo iznenađenja. Vraćamo se klasici!


Iako nikad nisu izlazili iz mode, neki "već viđeni" i večno šik i trendi kaputi u narednom periodu osvojiće još više srca trendseterke: pepito dezen, naročito u crno-beloj i braon-beloj varijanti, neutralni kamel modeli, kao i — kaputi s dezenom riblje kosti!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mari J H (@itsmarijh)


Ova upečatljiva šara potiče iz Italije, a u svetu je poznata kao Herringbone pattern, što doslovno znači "uzorak riblje kosti". U modi je masovno počeo da se pojavljuje tokom Drugog svetskog rata, pre svega u odevnim predmetima namenjenim muškarcima: najkvalitetnijim odelima od vune i prefinjenim kaputima. Međutim, vremenom, ovaj dezen se ušunjao i žensku modu, kao jedan od alata modnog izraza samouverenih i sofisticiranih žena koja ruše stereotipe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Musier Paris (@musierparis)


Kaputi ovakve šare spadaju i u klasične i u trendi iz prostor razloga što teško da ćete naći razdoblje u kom su bili out, a svakom autfitu pružaju eleganciju, prefinjenost i daju sasvim novu notu. Nenapadni su i, štaviše, vrlo svedeni, ali imaju snažan uticaj na kompletnu odevnu kombinaciju. Jednako su popularni i dugački i nešto kraći modeli, a postoji bezbroj način da u njima postignete zimski šik.


Možete ih kombinovati sa skinny farmerkama i najjednostavnijom jednobojnom majicom...

 


... ali i sa suknjama upečatljivog dizajna, boje ili šare...

 


ali verovatno ćete najbolje izgledati ako se odlučite za jednako klasičnu mini-haljinu.

 


Mogućnosti su razne, a kaput sa dezenom riblje kosti omogućava eksperimentisanje i poizgravanje različitim krojevima i spojevima, ali garantuje vrlo elegantan izgled!

 

 

makonda-tracker