nabavite bar jedan komad

NEKAD SU GA NOSILE SAMO ARISTOKRATE: Trendi dezen koji će ove jeseni PREPLAVITI ulice Beograda i evropskih metropola

1

Nekada statusni simbol, danas je dostupan svima, a tokom predstojeće sezone koristićemo ga obilato!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pepito dezen, odlično poznata kombinacija crnih i belih kvadrata na vunenoj tkanini decenijama je sinonim za jesenji stil, a iz poslovne mode on se uveliko preselio u street style!


Dugo je važio za statusni simbol jer se nalazio samo na odeći aristokrata, a u modu XX veka su ga uvele modne kuće Dior i Šanel, nakon čega su mnogi brendovi nastavili da ga koriste na različite načine.

1 / 10 Foto: Profimedia


Naravno, kako to obično biva u ova vremena kada je sve moguće i (maltene sve) dozvoljeno, pepito se može naći i u drugim kombinacijama boja, a najefektnije su crno-crvena, roze-bela, teget-crna i žuto-bela.


S obzirom na to koliko je upečatljiv dezen, nije preporučljivo nositi ga od glave do pete, već isključivo na jednom komadu — na pencil suknji, pantalonama, sakou ili kaputu. Ukoliko pak imate neki komplet u vidu suknje i blejzera slobodno ih nosite zajedno, ali u spoju s neutralnom košuljom ili džemperom.

Naravno, pažljivo birajte boje s kojima kombinujete svoju odeću s pepito dezenom jer lako možete postići šaren i prenatrpan izgled.

makonda-tracker