lako se prave

5 frizura koje čine da LICE DELUJE UŽE: Kako izgledati mršavije uz pomoć kose?

0

Predstavljamo vam jednostavne frizure za sve prilike koje čine da lice deluje izduženije i mršavije

foto: TheCelebrityfinder/MEGA / The Mega Agency / Profimedia
foto: TheCelebrityfinder/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

Nemamo svi lice stvoreno za eksperimentisanje s frizurama – neko nema dovoljno simetrično lice, neko nije zadovoljan njegovim oblikom, neko ima veće obraze nego što bi želeo... i to je sasvim u redu!


Frizeri kažu da za svakoga postoji bar nekoliko savršenih frizura, a one mogu biti naše tajno oružje kako bismo bili zadovoljni svojim izgledom i licem.

 

Tako postoji i mnogo načina stilizovanja kose zahvaljujući kojima obrazi deluju manje i lice izduženije, a ovo su samo neke od njih.

 

  • Bogata punđa u stilu balerina

 


Iako deluje pogrešno, visoko podignuta kosa će, uprkos tome što u potpunosti otvara lice, zategnuti i učiniti da okruglo lice deluje špicastije!


Posebno je to slučaj sa punđama poput onih koje nose balerine, bogatih i punih volumena, koje će skrenuti pažnju nagore i vizueln vas izdužiti.

 

  • Niska punđa

 

 

Ovakva frizura funkcioniše kao pravi mali romantični ram za lice, umekšava ga, daje senke i stvara iluziju oštrine, pa obrazi padaju u drugi plan.


Počnite tako što ćete vezati nizak i labav rep, pa od njega oblikujte punđicu, a od pomoći će biti i poneki pramičak pušten da pada uz lice.

 

  • Pletenica sa strane

 

 

Ako obožavate duge pletenice, ona koja pada preko jednog ramena jedna je od vaših omiljenih frizura! Dobra vest je da ovaj stil može u potpunosti da transformiše vaš izgled, a iako otvara lice, on prebacuje fokus na kosu. To je naročito slučaj s pletenicama koje su labave, raširene i bogate, uz interesantne detalje poput mašnica, perlica, pramenova...

 

  • Pušteni talasi

 

 

Ponekad je jednostavnost najbolji odgovor, a duga kosa koja je prelomljena tako da pada u talasima daje joj dodatni volumen. Frizeri savetuju da talasi počnu tek ispod brade, čime se lice vizuelno čini dužim.

 

  • Šiške zalizane na stranu

 

 

Omiljeni detalj kada je reč o frizurama obično su šiške, s kojima je važno uvek biti na oprezu. Ukoliko imate okruglo lice i istaknute obraze, najbolje je da izbegavate ravne šiške i birate asimetrične, zavesa-šiške i sl. varijante.


Međutim, malo je poznato da jednostavne šiškice zalizane na stranu mogu da učine da lice izgleda strukturisano, oštrije i uže, a posebno lepo deluju u kombinaciji sa repom.

 

 

makonda-tracker