dopašće vam se

ISTIČE ONO NAJLEPŠE NA VAMA I LAKO SE OBLIKUJE: Koja to frizura odlično stoji SVIM ženama, bez obzira na oblik lica?

0

Nova sezona zahteva promene u stilu, a svaka devojka i žena transformaciju počinje — frizurom. Ova će vam se sigurno dopasti!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako ste se ikada zapitali postoji li dužina kose i frizura koja stoji svakoj ženi, odgovor je — da, da, da!


U pitanju je kosa koja seže do ključne kosti, zbog čega je ova dužina dobila naziv clavicut (lat. clavicula — ključna kost). Frizeri je nazivaju čudotvornom jer se na njihovim klijentkinjama pokazalo da izvrsno stoji kako damama okruglog lica, tako i onim srcolikog, ovalnog, kockastog...

 


I ona zaista deluje magično: ravnoj i tankoj kosi pomaže da postigne volumen, a čvršćoj, bujnijoj i kovrdžavoj će pomoći da svoj volument ukroti!

 

Ako se opredelilte za kratak bob i imate kovrdžavu kosu, on može da se se rasprši prvi vrhovima i učini da lice deluje šire, što se ne dešava ako se opredelite za ovu frizuru jer ona lepo uokviruje lice i sav efekat krajeva kose ostaje ispod njega.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Velika prednost je i to što se lako oblikuje, odnosno za razliku od kraćeg boba ne izvija se tako lako pri krajevima i daleko je bolje je rešenje ukoliko ste planirali da skratite kosu za jesenju i zimsku sezonu.

 

Bez obzira na to hoćete li nositi ravnu ili loknastu kosu, sigurno se nećete pokajati ako se odlučite za ovu dužinu.

 

 

makonda-tracker