MORA LI BAŠ TO?

NOĆNA MORA za sve u filmskoj industriji: Glumac napravio specijalan PARFEM - kad čujete na šta miriše ZGROZIĆETE SE

0

Izgleda da iznenađenjima u Holivudu nema kraja 

foto: Rocco Spaziani / UPI / Profimedia
foto: Rocco Spaziani / UPI / Profimedia

Režiser i glumac Džud Lou je za potrebe uloge napravio parfem koji miriše na "krv, fekalne materije i znoj".

 

On je otišao do krajnjih granica kako bi što uverljivije odigrao "smrdljivog" Henrija VIII u predstojećem filmu "Firebrand". 

 

"Firebrand" je istorijska drama brazilskog reditelja Karima Ainouza koja prati život šeste i poslednje supruge Henrija VIII, Ketrin Par. Žanrovski film je opisan kao istorijski horor.

 

 

Zvezda filma "Praznik" otkrila je tokom Filmskog festivala u Kanu 2023. da je napravio oštar parfem koji miriše na "krv, fekalne materije i znoj" kako bi na najbolji način doneo poslednje dane pokojnog monarha sa njegovom šestom i poslednjom suprugom, Ketrin Par, koju igra Ališa Vikander.

 

- Pročitao sam nekoliko zanimljivih izveštaja da ste mogli da osetite miris Henrija tri sobe dalje. Noga mu je bila strašno trula. Mazao ju je ružinim uljem - rekao je Lo na konferenciji za novinare u ponedeljak, pa je dodao:

 

- Mislio sam da će uloga moći da se dočara samo ako užasno smrdim.

 

Džud Lou napravio smrdljivi parfem od koga se svi groze
Džud Lou napravio smrdljivi parfem od koga se svi grozefoto: SEBASTIEN NOGIER

 

Lo, 50, pronašao je specijaliste da naprave novi miris koji bi mogao da dočara kraljev "miris" tokom perioda kada je patio od čira na nogama.

 

- Ona pravi divne mirise, a takođe pravi i užasne mirise. Nekako je smislila ovu izuzetnu raznolikost krvi, fekalnih materija i znoja - objasnio je on.

 

Prema trgovačkom izdanju, direktor "Firebrand-a" Karim Ainuz odmahnuo je glavom sećajući se Loovog užasnog mirisa, koji je prožimao celu produkciju.

 

- Kada je Džud ušao na set bilo je jednostavno užasno - rekao je.

 

Džud Lou napravio parfem sa mirisom krvi, znoja i fekalija
Džud Lou napravio parfem sa mirisom krvi, znoja i fekalija foto: Profimedia

 

Uprkos tome što igra ludog i okrutnog monarha, Lo, čija je ćerka Iris primećena na festivalu, rekao je da su on i Vikander (34) na snimanju bili veoma bliski.

 

- Zvuči zaista uvrnuto jer smo, naravno, radili užasne stvari jedno drugome -  rekao je on.

 

- Ali sećam se da smo se mnogo smejali.

 

„Firebrand“ je premijerno prikazan u Kanu u nedelju. Istorijska drama je izabrana da se takmiči za Zlatnu palmu, najvišu nagradu koja se dodeljuje u Kanu.

 

 

makonda-tracker