slažete li se?

Ovu boju nikada više nećemo videti na Kejt Midlton, a sve zahvaljujući pravilu pokojne kraljice Elizabete

0

Princeza od Velsa napravila je veliki modni zaokret poslednjig godina i polako gradi stil dostojan buduće kraljice.

foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Velsa, navodno, nikada više neće biti viđena u jednoj boji,  što je nastavak rigoroznih instrukcija po pitanju stila koje je postavila pokojna kraljica Elizabeta II.

 

42-godišnja princeza odavno je krenula stopama pokojne kraljice,  a u poslednje vreme se okrenula i vibrantnijim bojama kada je u pitanju njen garderober.

 

Premda se od početka godine pojavila svega dva puta u javnosti, shodno oporavku od terapiju nakon što su joj dijagnostikovali karcinom, Kejt je, prilikom poslednjeg pojavljivanja, na finalu muškog singla Vimbldona, ponela ljubičastu haljinu brenda Safiyaa.

 

Govoreći o Kejtinom stilu, stilista slavnih i modni ekspert Liroj Dokins istakao je da bi princeza od Velsa mogla da napravi tranziciju stila shodno svojoj ulozi buduće kraljice.

 

Ona bi mogla da prati ideje kraljice Elizabete II, koja je favorizovala ideju stajlinga u jednoj boji, kao zauzeta majka i monarh, tako da je taj modni trend odličan za nekog ko ima zauzet životni stil — istakao je.

 

Boje koje birate takođe oslikavaju vaše raspoloženje i šalju određenu poruku. Princeza nosi crvenu, mornarskoplavu, kamel i svetloplavu — dodao je on, kako piše Mirror.

 

Za razliku od kamel nijanse, Kejt nećemo viđati u nešto svetlijoj nijansi bež boje
Za razliku od kamel nijanse, Kejt nećemo viđati u nešto svetlijoj nijansi bež bojefoto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN, EPA-EFE/NEIL HALL

Svaka boja ima svoje značenje: crvena asocira na ljubav, kamel na energiju, radost, aktivnost, vatru i toplinu.

 

— Princezina omiljena boja je kraljevskoplava i ona simbolizuje mirnost, stabilnost, inspiraciju, mudrost. Ona je majka koja radi i polako se menja i pronalazi svoj modni put kroz sledeće poglavlje svog života.

 

Baš kao i Kejt, pokojna kraljica je jednom rekla da neće nositi bež, jer je ta boja čini neprepoznatljivom.

 

— Niko neće znati ko sam ja ako nosim bež — istakla je Elizabeta svojevremeno.

 

Kraljica Elizabeta II preferirala je jarke boje
Kraljica Elizabeta II preferirala je jarke bojefoto: EPA PHOTO WPA POOL/NICOLAS ASFOURI

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Bata Spasojević o Kejt Midlton

 

makonda-tracker