nije im smatrao ravnopravnima

Nije hteo da im pruži isto što i Kejt i Vilijamu: Komentar kralja Čarlsa o Megan Markl koji je Harija razbesneo do srži

0

Kralj Čarls se pre nekoliko godina trudio da održi lep odnos s Megan Markl, ali sitnice su urušavale porodicu.

Hari i Megan su gotovo od početka bili u tihom ratu s ostatkom porodice
Hari i Megan su gotovo od početka bili u tihom ratu s ostatkom porodicefoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Mnogo je mračnih tajni britanske kraljevske porodice otkriveno otkako su princ Hari i Megan Markl napustili svoje zvanične funkcije i odselili se u Kaliforniju, a sam vojvoda od Saseksa je javno izneo mnogo informacija zbog kojih je sam rekao da misli da mu otac i brat nikad neće oprostiti.

 

Ostalo je mnogo nejasnih i nedovršenih priča ove porodice, a jedan momenat, među mnogima, posebno je naljutio princa Harija.

 

Navodno, kako se piše u knjizi Ketrin, princeza od Velsa, Hari je bio besan kada mu je otac saopštio jednu stvar u vezi sa Megan Markl.

 

Kako se u knjizi navodi, Čarls je inicijalno toplo dočekao Megan. On je uložio trud da oblikuje vezu sa Harijevom tadašnjom verenicom.

 

Ona je tako inteligentna i fina. Usrećuje Harija. Mnogo nam se dopada – rekao je kralj svojevremeno.

 

Megan se isprva dopala Čarlsu
Megan se isprva dopala Čarlsufoto: Nancy Rivera / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ipak, tenzija je, navodno, porasla kada je Čarls izrazio svoju zabrinutost po pitanju finansija koje je trebalo uložiti u novu Meganinu ulogu u kraljevskoj porodici, prenosi Express.

 

U knjizi se navodi: – Hari je kasnije tvrdio da mu je otac rekao da nema dovoljno para da plaća Megan, jer je već morao da plaća za Vilijama i Ketrin. Hari je bio besan i osećao da moraju da skupljaju ostatke, a zauzvrat da služe kruni.

 

Kralj Čarls III, Kraljica Kamila, Princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Navodi iz knjige tvrde da je, uprkos svojim brigama, Čarls ipak obezbedio Hariju određenu i važnu sumu i da ga nije odsekao u novčanom smislu.

 

Budžer za Harija i Vilijama dolazio je od profita vojvodstva od Kornvola, koji je imao zadatak da obezbedi princa od Velsa. 2020. godine, vojvodstvo je obezbedilo 4,7 miliona funti za oba para.

 

Kada je Čarls postao kralj, vojvodstvo je preneto na princa Vilijama, koji sada profitira od pune godišnje sume, koja je u 2023-2024. godine iznosila blizu 23 miliona funti, prenosi Newsweek.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker