narušena harmonija

Razdor u kraljevskoj porodici: Princ Vilijam i Kejt se našli u velikom sukobu sa kraljem Čarlsom III, a evo i zbog čega

0

Princ Vilijam nedavno je imao veliku raspravu sa svojim ocem kraljem Čarlsom III.

Princ Vilijam i kralj Čarls retko se svađaju
Princ Vilijam i kralj Čarls retko se svađajufoto: PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nova biografija "Ketrin, princeza od Velsa" Roberta Džobsona otkriva da su Kralj Čarls i Princ Vilijam ranije ove godine imali nesuglasice oko jedne teme koja uključuje i Kejt Midlton, princezu Šarlot i prinčeve Džordža i Luija.

 

U knjizi koja će uskoro ugledati svetlost dana, navodi se da je Kralj Čarls (75) izrazio zabrinutost zbog toga što smatra da njegov stariji naslednik i njegova porodica olako shvataju pitanje bezbednosti.

 

Ove zabrinutosti dovele su do napetih trenutaka između oca i sina.

 

Prema izvodima iz Džobsonove knjige, objavljenim u Daily Mail-u, Kralj Čarls je postao svestan svoje smrtnosti nakon dijagnoze raka, koja je obelodanjena u februaru, što ga je navelo da pokrene pitanje sigurnosti letova helikopterom.

 

Kralj je čak predao Vilijamu, inače iskusnom pilotu, formalni dokument kojim priznaje rizike i preuzima punu odgovornost za svoje postupke tokom njihovog spora.

 

Princ Vilijam i Kejt Midlton često lete helikopterom sa decom
Princ Vilijam i Kejt Midlton često lete helikopterom sa decomfoto: Profimedia

Ove Čarlsove zabrinutosti podsećaju na stavove njegove pokojne majke, Kraljice Elizabete, koja je takođe tražila da Vilijam ne leti sa svojom porodicom helikopterom od Kensingtonske palate do njihove bivše rezidencije Anmer Hall u Norfolku, što je putovanje od 115 milja.

 

Mada je i sama često letela, kraljica Elizabeta imala je jasan stav po pitanju upotrebe helikoptera
Mada je i sama često letela, kraljica Elizabeta imala je jasan stav po pitanju upotrebe helikopterafoto: Profimedia

Kraljica Elizabeta nije skrivala svoje mišljenje o ovom pitanju, kako prenosi jedan od njenih pomoćnika u novoj knjizi, jer je bila duboko potresena nesrećom iz 1967. godine kada je u padu helikoptera poginuo njen kapetan leta.

 

Da li će Vil i Kejt poslušati Njegovo Veličanstvo, ostaje da vidimo
Da li će Vil i Kejt poslušati Njegovo Veličanstvo, ostaje da vidimofoto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Iako Bakingemska palata ne komentariše privatne razgovore ili stavove Njegovog Veličanstva, poznato je da se uvek vodi računa o bezbednosti i sigurnosti članova kraljevske porodice prilikom odlučivanja o najprikladnijim sredstvima putovanja.

 

Takođe se zna da je palata u potpunosti procenila rizike letova cele porodice zajedno, u poređenju sa politikom koja bi obezbedila odvojena sredstva putovanja za jednog ili više članova porodice princa i princeze od Velsa.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

makonda-tracker