nađite svoj

Šik & udobniji od haljine, a jednako efektan: Ovi saveti pomoći će vam da pronađete SAVRŠEN KOMBINEZON za vašu građu

0

Kombinezoni su uvek u modi, a tokom prolećne i letnje sezone

Brazilska manekenka Alesandra Ambrozio u kaki kombinezonu
Brazilska manekenka Alesandra Ambrozio u kaki kombinezonu foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Svaka žena zaslužuje da pronađe svoj savršen kombinezon, bilo da je elegantan i zamena za otmenu toaletu u svečanim prilikama ili veoma lagan i ležeran za dan u parku, on je vrlo efektan i udoban način da se osećate trendi!


Kombinezon treba da učini da se osećate samouvereno i kao devojka sa stilom, kao i da bude odgovarajući uz vašu figuru, što nije uvek tako lako naći kao kada je reč o haljinama. S toliko mogućih stihova, krojeva i materijala, to možda nije uvek lako, ali nije ni nemoguće, ukoliko znate šta da tražite.


Bilo da ste sitnije ili krupnije građe, možete biti sigurni da postoji kombinezon koji će laskati vašoj figuri i čeka da ga pronađete.

1 / 12 Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

 

Koji kombinezon odabrati prema tipu građe?


Sve što treba jeste da obratite pažnju na kroj i neke detalje koji utiču na utisak koji ostavljamo u odeću i da uzmete u obzir svoj tip telesne građe.

  • Telo u obliku kruške. Kombinezon s gornjim delom pripijenim uz telo i donjim nešto širih nogavica. Na taj način ćete uravnotežiti svoje proporcije i biti vrlo zadovoljni izgledom svoje siluete.

 

Viktorija Bekam nosila je crni kombinezon na 69. Kanskom festivalu
Viktorija Bekam nosila je crni kombinezon na 69. Kanskom festivalufoto: Graham Whitby Boot / INSTAR Images / Profimedia
  • Figura peščanog sata. Imate sreće jer ženama sa figurom u obliku peščanog sata odlično stoji maltene svaka vrsta kombinezona! Samo da se pobrinite da odaberete stil koji se dobro uklapa uz vaš struk, ističe ga i naglašava obline.

 

  • Niske devojke sitne građe. Ukoliko su ovo karakteristike vašeg tela, potražite kropovani kombinezon ili model šire siluete, jer će to pomoći da stvorite iluziju dužeg i vitkijeg dela.

 

  • Plus size. Potražite kombinezon s definisanim strukom i lepršavijom tkaninom. Na taj način ćete naglasiti svoje obline i postići efekat vitkosti.

 


Dodatni saveti za kupovinu kombinezona


Nakon što otkrijete svoj oblik tela, uzmite u obzir i druge faktore za odabir kombinezona. Tu je najvažniji dužina, a idealna je ona koja izdužuje nogu i čini da izgleda vitko. Takav look postiže se kombinezonom čije nogavice pokrivaju članke ili sežu tik iznad njih, čime se stvara perfektna optička iluzija.


Obavezno probajte kombinezon s obućom s visokim štiklama da biste lakte stekli predstavu o savršenoj dužini.

 


Drugi faktor jeste da "pogodite" broj:  dakle ako vam je širi u gornjem delu, to će biti očigledno i izgledaće kao da vas je "pojeo", a u preuskom ili prekratkom ćete izgledati kao da ste se uvukli u tuđu odeću, plus će vam biti neudobno.

 

Čak i ako nosite širi model kombinezona, obavezno dodajte pojas ili kaiš kako biste "prepolovili" figuru i naglasili struk, čime ćete postići bolji utisak.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Trikovi modnog fotografa

 

makonda-tracker