Ne ulazite u jun bez nje!

Ako nosite pogrešnu, izgledaćete niže i punije: Kako pronaći savršenu CVETNU HALJINU za vaš ten, građu, godine...?

0

Letnje haljine već su preplavile naše ulice, a je vaš favorit cvetni dezen, evo kako odabrati idealnu floralnu haljinicu 

Španska kraljica Leticija u cvetnoj haljini Adolfa Domingeza 2020. godine
Španska kraljica Leticija u cvetnoj haljini Adolfa Domingeza 2020. godinefoto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Raznobojni, razigrani i veseli cvetni dezen ultimativni je prolećni i letnji trend, a obožavamo ga i u zimskim mesecima, kada uglavnom biramo print sitnih cvetova i zagasitih nijansi.


Floralni motivi daju nežan ženstveni "šmek" odeći, s notom romantike u vazduhu, oni su zastupljeni u svim komadima. Ipak, ništa nije lepše od cvetne haljine, zar ne?


Ukoliko želite da ove sezone obogatite svoj garderober novim modelom letnje haljine sa cvetnim dezenom, obavezno obratite pažnju na sledeće savete.

 

  • Boja podloge


Pozadina je vrlo važna pri odabiru floralnog printa, čak isto koliko i sami cvetovi! Ipak je u pitanju primarna boja, ona koja privlači pažnju, a uvek pouzdane varijante su crna, bela, siva, boja slonovače i bež jer možete da ih kombinujete uz bilo šta.


Bela boja podloge na kojoj se nalaze svetli cvetovi sjajan su način da privučete pažnju i izgledate sveže i mladalački, a tamna je idealna ako biste da deluje vitkije i, koliko je s cvetnim dezenom moguće, svedeno.

 

cRVENA PODLOGA SA CVETNIM DEZENOM SIGURNO ĆE PRIVUĆI PAŽNJU
cRVENA PODLOGA SA CVETNIM DEZENOM SIGURNO ĆE PRIVUĆI PAŽNJUfoto: Halay Alex/Shutterstock
  • Veličina cvetova


Jeste li znali da veličina cvetova u floralnom printu može da utiče i na to ako deluje vaša figura? Ukoliko odaberete krupno cveće, izgledaćete i sami punije, a cvetovi srednje veličine su sjajan izbor za mršavije devojke.

 

Takođe, retko raspoređeni cvetovi odaju utisak zrelosti, a sitniji odaju mladalačku energiju.

 

  • Oblik tela


Žene sitnije građe izgledaju lepše u haljinama do sredine butina, a haljina sa suknjom u obliku zvona odličan je izbor za više devojke kruškolike figure.

 

Španska kraljica Leticija često nosi cvetni print
Španska kraljica Leticija često nosi cvetni printfoto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia
  • Boja cvetova


Ženama s tamnijim tonovima kože preporučuju se nežne i pastelne boje, a bleđim devojkama svetle nijanse crvene, zelene, žute ili narandžaste.

 

 

makonda-tracker