"nosiva umetnost"

392 dijamanta i haljina u službi vanserijske lepote: Ovo čudesno izdanje s dodele Oskara je nepravedno zapostavljeno

0

Jedna od najvećih zvezda evropskog filma u ovom trenutku bila je među najzapaženijima na dodeli Oskara, a spadala je i u najbolje odevene na crvenom tepihu

Nemačka glumica Sandra Hiler na 96. dodeli Oskara
Nemačka glumica Sandra Hiler na 96. dodeli Oskarafoto: Emma McIntyre / Getty images / Profimedia

U Los Anđelesu je pre nekoliko večeri održana svečana 96. dodela Oskara, koju su obeležili film "Openhajmer" Kristofera Nolana i, kako to obično biva na ovom događaju, stil slavnih o kom će se pričati godinama.


Videli smo veliki broj božanstvenih kreacija, koje su ponele Emili Blant, Keri Maligan, Margo Robi i mnoge druge filmske zvezde.


Jedna od žena koje su bile centralne figure na ovogodišnjoj dodeli nagrada Američke akamdemije filmskih umetnosti i nauka bila je nemačka glumica Sandra Hiler, koja je bila nominovana za najbolju glumicu.

Dva njena prošlogodišnja filma našla su se među nominovanima – "Anatomija pada" i "Zona interesa", a Sandra je na crveni tepih stigla jednako spremna kao njene koleginice iz Holivda.


Jedna od najcenjenijih evropskih glumica došla je na dodelu Oskara u toaleti koju potpisuje modna kuća Schiaparelli, dugačkoj i elegantnoj haljini crne boje koja ima dramatičan i veoma upečatljiv gornji deo u obliku mašne ili krila.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/KYLE GRILLOT

Reč je o modelu koji prati liniju tela, naglašava struk, a iako je u pitanju pomalo ekcentričan primer haljine za crveni tepih, ona ipak ima mirniji ton i njena stilistkinja je za Vogue opisuje kao "nosivu umetnost".


Izgleda kao filmska zvezda stare škole – istakla je stilistkinja Džordan Džonson Čang. – U tome ima nečega tako lepog. Zaista smo želeli da ona zablista.


Iako je haljina Sandre Hiler bila tako efektna, njena frizura i šminka bile su jednostavne i potpuno u funkciji podrške toaleti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JO BAKER (@missjobaker)


Inspiracija za Sandrinu šminku za Oskara bila je zasnovana u potpunosti na Schiaparelli haljini – rekla je šminkenka Džo Bejker. – Bogati, crni somot i sinhronizovani kroj s preuveličanim krilatim torzom odavali su dramu i samopouzdanje – želela sam izgled koji to prati, ali se sasvim oslanja na ovo teatralno raspoloženje. Nešto oštro, jednostavno i laskavo da pokaže Sandrinu, neverovatno jaku, prirodnu lepotu i elegantan stav.

 

Nemačka glumica Sandra Hiler na 96. dodeli Oskara
Nemačka glumica Sandra Hiler na 96. dodeli Oskarafoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nemačka glumica upotpunila je ovo izdanje Cartier ogrlicom s 392 dijamanta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najveći skandal u istoriji dodele Oskara

 

makonda-tracker