prelepo ili ipak ne?

1500 sati šivenja, vintidž čudo, ali... MOGLO JE MNOGO BOLJE! Glumica je posle divnih toaleta za dodele Oskara omanula

0

Dženifer Lorens ponela je dve skupocene kreacije na dodeli Oskara i žurki posle nje, ali nisu svima bile po ukusu.

Dženifer Lorens na 96. dodeli Oskara
Dženifer Lorens na 96. dodeli Oskarafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Pre 11 godina, 2013. godine, glumica Dženifer Lorens osvojila je Oskara za ulogu Tifani u filmu "I u dobru i u zlu" (Silver Linings Playbook). Njeno pojavljivanje na tadašnjoj dodeli Oskara, na kojoj je preuzela svoju zlatnu statuetu, bilo je obeleženo čuvenim padom — koji je, zapravo, podigao vrednost božanstvenoj haljini koju je nosila.

 

Naime, prelepa glumica se pojavila u toaleti koja je u tom trenutku bila najskuplja haljina svih vremena, haljini balskog kroja s potpisom modne kuće Dior, koju je dizajnirao živa legenda modne industrije Raf Simons.

 

Ta haljina ostala je upisana u modnim analima najlepših oskarovskih haljina svih vremena, a na poslednjoj, 96. dodeli Oskara, Dženifer nije uspela da pokaže isti glamur na koji nas je navikla (mada je neosporno bila prelepa, kao i uvek).

 

Oskarovka je za noć u Dolbi teatru ponela crno-belu haljinu na tufne, koja jeste Dior Haute Couture, i jeste jako lepa, ali mnogi kritičari se slažu u tome da, prosto, ovakva haljina nije za ovakvu prestižnu manifestaciju, jer nosi "previše običnosti".

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

 

Ova haljina je rezultat 1500 sati šivenja u ateljeu Diora, a sledeća haljina, koju je Dženifer nosila na tradicionalnoj Veniti fer žurki nakon same manifestacije dodele, jeste kreacija koja već 28 godina ima svoj put nastajanja.

 

Reč je o modelu iz Givenchy Haute Couture kolekcije za jesen/zimu 1996 – poslednju kolekciju Džona Galijana pre nego što je postao kreativni direktor Diora

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

 

 

Ovu haljinu je nosila Kejt Mos 1996. godine, te je reč o vintidž komadu najvećeg glamura, ali, sudeći po komentarima na mrežama, ni ova haljina nije oduševila mnoge...

 

Šta vi mislite?

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Ukradena haljina Darka Kostića

 

makonda-tracker