svaka na svoj način

Podmlađuje, deluje sofisticirano i stoji svakoj ženi: Ovo je NAJPOPULARNIJA FRIZURA na ovogodišnjoj dodeli Oskara

0

Najveći broj poznatih dama na 96. dodeli Oskara i žurki časopisa Vanity Fair koja je usledila odlučio se za istu frizuru, ali su je poneli na različite načine

Jeste li primetili koja je frizura bila najčešća na dodeli Oskara 2024?
Jeste li primetili koja je frizura bila najčešća na dodeli Oskara 2024?foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Na sinoć održanoj 96. dodeli Oskara u losanđeleskom Dolbi teatru videli smo veliki broj nezaboravnih modnih izdanja slavnih glumica.


Emili Blant, Amerika Ferera, Margo Robi, Zendeja, Keri Maligan samo su neke od onih koje su ostavile sjajan utisak svojim elegantnim haljinama, a na crvenom tepihu smo imali priliku da vidimo i našu teniserku Anu Ivanović u božanstvenoj žutoj toaleti.


Kao i obično, filmske zvezde potrudile su se da se doteraju najbolje moguće, uz pomoć svojih stilista, prestižnih modnih kuća s kojima sarađuju i beauty timom, a primetno je da je veliki broj glumica imao sličnu frizuru.

Naime, na dodeli Oskara 2024. i afterpartiju magazina Vanity Fair koji je usledio najdominantnija je bila bob frizura, koju su odabrale Florens Pju, Keri Maligan, Zendeja, Amerika Ferera, Džulijen Hju, Čočitl Gomez, Džesika Lang, Sidni Svini, Lesli Bib, Džodi Foster, Selma Bler...

 

1 / 10 Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER


Neke od njih odlučile su se za strogi paž, isfeniran ravno, neke su odlučile da on bude uvijen blago ka unutra, druge su ga uvile u talase, a imali smo i sjajne primere razbarušenog boba.

 

Florens Pju na 96. dodeli Oskara imala je razbarušenu bob frizuru
Florens Pju na 96. dodeli Oskara imala je razbarušenu bob frizurufoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Bob frizura – i za dodelu Oskara i za svaki dan


Ovaj stil je s razlogom jedna od najpopularnijih frizura u ženskoj modi već decenijama, vanvremenski je, praktičan, podmlađuje i pruža vrlo otmen ili nonšalantan izgled, u zavisnosti od toga kako ga oblikujete.


U poslednje vreme posebno je popularan tzv. old money bob, koji se vezuje za estetiku tihog luksuza, trenda koji je obeležio 2023.

 

Keri Maligan je uz božanstvenu Balenciaga haljinu iz 1951. nosila klasičan kratki bob
Keri Maligan je uz božanstvenu Balenciaga haljinu iz 1951. nosila klasičan kratki bobfoto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

U svakom slučaju, bob je frizura s kojom jednostavno nema greške, pristaje svakom obliku lica, odličan je izbor za isticanje volumena i deluje sofisticirano.


Nije ni čudo što je bio najčešći stil na Oskarima ove godine!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najveći skandal u istoriji dodele Oskara

 

makonda-tracker