96. dodela oskara

20 godina kasnije — JOŠ LEPŠA, još spektakularnija! Šarliz Teron poput boginje u Dioru na dodeli Oskara

1

Predivna haljina od svile i satena u kojoj se Šarliz Teron pojavila na dodeli Oskara može stati na crtu njenom izdanju od pre 20 godina.

Šarliz Teron na 96. dodeli Oskara
Šarliz Teron na 96. dodeli Oskarafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

96. dodela Oskara donela je nove dobitnike najprestižnije zlatne statuete, veličanstvena modna izdanja, poneki peh, mnogo suza, smeha, uzbuđenja, neizvesnosti... Najlepše dive Holivuda na crveni tepih Dolbi teatra donele su glamur i pravu modnu fantaziju, a među njima se našla i Šarliz Teron, koja je i sama osvojila Oskara pre tačno 20 godina.

 

Slavna glumica Šarliz Teron osvojila je 2004. godine Oskara za ulogu serijskog ubice u filmu "Čudovište" (Monster). Zanimljivo, ona se za tu dodelu Oskara sama šminkala, a za primanje nagrade pojavila se u predivnoj haljini koju je za nju kreirao Tom Ford, kreativni direktor Gučija u to vreme.

 

Ta haljina Šarliz Teron i do danas važi za jednu od najlepših toaleta sa tepiha Dolbi teatra, a čini se da je glumica rešila da stane na crtu — samoj sebi!

 

 

Šarliz Teron na dodeli Oskara 2024.

 

20 godina nakon anđeoske kreacije, Šarliz Teron se u stilu boginje vratila na dodelu Oskara, a pridružila se Anji Tejlor Džoj i Dženifer Lorens u modnom timu dama koje su nosile Dior.

 

Njena Dior Haute Couture haljina od svile satena, u sivoj boji, lagano je padala do poda, a imala je superefektan detalj u vidu uvrnutog dekoltea, što je isto slučaj i sa bretelama, čime je postignut fantastičan utisak.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

Šarliz je svela izgled, kao i svaki put, na modni minimalizam sa stilom, a uz ovakvu haljinu uklopila je moćan dijamantski nakit koji potpisuje Boucheron.

 

Neki modni kritičari smatraju da je nakita "bilo previše", te da su minđuše bile sasvim dovoljne, ali, ipak — čitav utisak je bio jednako spektakularan kao i pre 20 godina!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Šarliz Teron obrijala glavu

 

 

makonda-tracker