96. dodele oskara

Bila je drugačija je od svega što smo očekivali! OSVETNIČKA haljina Margo Robi s dodele Oskara kojom se damski oprostila

0

Premda smo očekivali da će doneti pink Barbi magiju na dodelu Oskara, Margo Robi imala je sasvim druge planove za crveni tepih.

Margo Robi na 96. dodeli Oskara
Margo Robi na 96. dodeli Oskarafoto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

Na 96.  dodeli Oskara bilo je mnogo glamura, elegancije, pobednika koji su očekivano odneli kući  zlatne statue — među njima i ekipa filma "Openhajmer" — koji je od 13 nominacija osvojio čak 7 Oskara.

 

Glumica Ema Stoun osvojila je Oskara za ulogu u filmu "Jadna stvorenja", zablistavši u peplum-haljini, ali s malim pehom, ništa manje predivna bila je i naša Ana Ivanović sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom, a svoje mesto na crvenom tepihu našle su brojne holivudske dive...

 

Ipak, jedna je donela utisak drugačiji od svega što smo od nje očekivali! Naime, premda su ljubitelji mode očekivali da Margo Robi za dodelu Oskara 2024. rekreira neki od svojih fantastičnih Barbi stajlinga ili da ponese neku od najlepših vintidž haljina koje je ranije nosila, ona je rešila da kaže zbogom barbiecore trendovima.

 

Zapravo, Margo Robi nije ponela ništa slično njenim uobičajenim pink magičnim kreacijama za crvene tepihe, u kakvim smo je viđali mesecima unazad.

 

Prelepa Australijanka ponela je crnu haljinu, koju su neki mediji nazvali — osvetničkom.

 

Margo Robi nije dobila nominaciju za najbolju glumicu
Margo Robi nije dobila nominaciju za najbolju glumicufoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

Osvetnička haljina Margo Robi s dodele Oskara

 

Margo Robi nije sačuvala svoje omiljene pink haljine za crveni tepih, a šuška se da je imala valjan razlog i da je njena toaleta zapravo puna simbolike.

 

Naime, 33-godišnja glumica odigrala je ulogu Barbi u hit-filmu Grete Gervig iz 2023. godine, a za Dolbi teatar i 96. dodelu Oskara birala je crnu Versaće haljinu, bez leđa i rukava, sa efektnim detaljem u predelu struka, a ovaj model, inače, pripada kolekciji za jesen/zimu 2024.

 

Versaće haljina Margo Robi s dodele Oskara
Versaće haljina Margo Robi s dodele Oskarafoto: Lumeimages / SplashNews.com / Splash / Profimedia

I nigde nije bilo ni daška roze boje. 

 

Zapravo, mnogi smatraju da je ova haljina protest protiv Akademije jer nije dobila nominaciju za najbolju glumicu, te da se osvetila na modni način.

S druge strane, neki smatraju da crnom bojom simbolično završava svoju Barbi eru na spektakularan način.

 

Simbolično ili ne, izgledala je božanstveno!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

POISTOVEĆUJEMO SE SA RUŽIČASTIM SVETOM: Sociolog objašnjava uzrok ogromne popularnosti filma Barbi! Sve je počelo MNOGO PRE FILMA

 

makonda-tracker