sama ju je osmislila

Nazvali su je – "BIZARNA KATASTROFA": Jednu od najjeftinijih i najružnijih haljina u istoriji Oskara nosila je Demi Mur

0

"Hvala bogu što nema dizajnera kog bismo mogli da okrivimo", poručila je tada jedna reporterka o kreaciji bez koje danas nema spiska najvećih promašaja na dodelama Oskara

Demi Mur i Brus Vilis na dodeli Oskara 1989. godine
Demi Mur i Brus Vilis na dodeli Oskara 1989. godinefoto: Eugene Adebari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada pomislite na haljine za crveni tepih pred svečanu dodelu Oskara, pred očima su vam bajkovite kreacije inspirisane stilom princeza, toalete balskog kroja u koje su uloženi metri najskupljih materijala, trud najvećih majstora i sati i sati rata.


Međutim, jedna od najupečatljivijih oskarovskih haljina u istoriji je sve suprotno od toga!


Nosila ju je Demi Mur u trenutku kada je bila najveća svetska senzacija, a ova toaleta je nekada ocenjivana kao "bizarna katastrofa", dok je danas – šta god mislili o njoj – delić istorije.

U vreme dok je bila u braku s Brusom Vilisom, glumica je na dodelu Oskara 1989. stigla u hibridnoj kreaciji, mešavini bodija i haljine, koju je napravila sama. Za to je koristila biciklističke od spandeksa, ekscentrični korset i metalik tkaninu sa cvetnim dezenom. Jao.

 

 

Ozloglašena haljina Demi Mur s dodele Oskara 1989.


Toaleta je u prednjem delu bila kratka, pozadi duga i raskošna, imala je dubok i smeo izrez i duge rukave.

 

Najviše se pričalo o biciklističkama sa čipkom na porubu i plišanom korsetu sa vezom, dok je svetlucavog floralnog printa na suknji zaista odisala duhom osamdesetih, a poseban detalj bio je metalik grudnjak koji je virio.


Hvala bogu što nema dizajnera kog bismo mogli da okrivimo – rekla je reporterka Women's Wear Daily-ja u to vreme, kada je proglasila Demi Mur najlošije odevenom ženom te večeri.

Nije poznato je li u pitanju najjeftinija haljina u istoriji dodele Oskara, ali je svakako jedna od najdominantnijih na listama najružnijih.

 

Demi Mur nikada kasnije nije pominjala ovu svoju epizodu kreativnosti, a jedno je sigurno – hrabrosti joj nije manjkalo!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Biljana progovorila o modnim počecima 

 

makonda-tracker