glamur u punom sjaju

U njen izgled je utrošeno 18.100.000: Haljinu s dodele Oskara koja je ušla u istoriju jednostavno morate da vidite

0

Jedna od najskupljih haljina u istoriji deo je jednog od najluksuznijih ukupnih modnih izdanja koje smo ikada videli, a svaki detalj na njoj bio je savršen

Kejt Blanšet na dodeli Oskara 2014. godine
Kejt Blanšet na dodeli Oskara 2014. godinefoto: EPA/MIKE NELSON

U susret predstojećoj dodeli Oskara, 11. marta, prisećamo se najinteresantnijih izdanja koja smo videli na crvenom tepihu, a modnog istorijata ovog događaja nemoguće je prisetiti se bez pominjanja australijske oskarovke Kejt Blanšet.


Slavna glumica koja je Oskara osvojila dvaput, a bila nominovana čak osam puta, nosila je na dodeli ove nagrade neke od najlepših kreacija u istoriji.

 

Na listi 10 najskupljih haljina u istoriji nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka njeno ime se nalazi čak dva puta, a u oba navrata se za njen izgled pobrinuo Armani Privé.

Čuvena haljina Kejt Blanšet iz 2014.


Kejt je godinama zaštitno lice ovog brenda, koji je 2014. za njen izgled na crvenom tepihu spremio toaletu čija je cena iznosila čak 100.000 dolara, dok je ukupna vrednost njenog izdanja bila neverovatnih 18,1 miliona dolara.

1 / 9 Foto: EPA/MIKE NELSON

Australijska filma zvezda bila je glavni favorit za Oskara te godine, za ulogu u filmu "Tužna Džasmin", a Armani joj je dizajnirao toaletu bledobež nijanse, približne njenom tenu.

 

Kejt Blanšet u haljini modne kuće Armani Privé, s Chopard nakitom
Kejt Blanšet u haljini modne kuće Armani Privé, s Chopard nakitomfoto: EPA/PAUL BUCK

Kejt je izgledala vrlo graciozno i elegantno u kreaciji u sitlu "gole haljine", koja je prekrivena Swarovski kristalima i prišivenim detaljima u obliku latica cveća. Toaleta je pripijena u gornjem delu, dok se od kukova širi u raskošnu i višeslojnu suknju i odiše glamurom po kom je Kejt poznata.

 

Kejt Blanšet na dodeli Oskara 2014. godine
Kejt Blanšet na dodeli Oskara 2014. godinefoto: EPA/MIKE NELSON

Glumica je sve upotpunila nakitom juvelirske kuće Chopard, na prvom mestu raskošnim dijamantskim visećim minđušama, a mediji su nakon dodele Oskara pisali da je u njen izgled za to veče utrošeno čak 18,1 miliona dolara.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Bata Spasojević o zapadnim trendovima

 

makonda-tracker