dodela oskara 1991.

Jedna od NAJLEPŠIH HALJINA sa svih dodela Oskara: Kultna haljina Sindi Kraford s koje Ričard Gir nije skidao pogled

0

Sindi Kraford je 1991. godine ponela Versaće crvenu haljinu, kojom se upisala u modne anale!

Sindi Kraford s Ričardom Girom na crvenom tepihu dodele Oskara 1991.
Sindi Kraford s Ričardom Girom na crvenom tepihu dodele Oskara 1991.foto: Eugene Adebari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Crvena Versaće haljina Sindi Kraford jeste veličanstvena kreacija koju je nosila na 63. dodeli Oskara, 25. marta 1991. godine. 

 

Reč je o dugačkoj večernjoj haljini s vrtoglavim dekolteom koja je vrlo brzo potom ušla u istoriju mode, a zapravo je bila specifična po mnogo čemu.

 

Naime, u ovoj haljini se Sindi Kraford pojavila sa Ričardom Girom na crvenom tepihu,  svojim tadašnjim momkom, kasnije mužem, pa predala Oskara Suzan Sarandon.

 

Dodela Oskara 1991. godine bila je prva zvanična prilika tokom koje su se Ričard Gir i Sindi Kraford pojavili zajedno kao par u javnosti, a pisalo se kako su oni najlepši par tog vremena na nekoj dodeli nagrada.

 

Mada je Sindi imala mnogo fantastičnih modnih izdanja, ovo je upisano u modne anale kao jedno od najlepših.

Ova haljina imala je velikoj uticaja na modu kasnije, a mnoge njene kopije bile su šivene tokom godina koje su usledile.

 

U jednom anketi koju je objavio britanski Telegraf, ova haljina je izglasana za 12. najbolju haljinu na crvenom tepihu svih vremena. Onlajn magazin News & Celebrity Style Now je ovu Versaće haljinu stavio na listu deset najboljih haljina na crvenom tepihu.

 

 

Takođe, bio je pravi istorijski trenutak za nju, jer je te godine bio prvi put da je neka Versaće haljina bila nošena na crvenom tepihu prilikom dodele Oskara,.

 

— Prošetala sam njihovom pistom u sličnoj haljini, pa kada sam saznala da idem na dodelu Oskara, pitala sam Đanija da li može da je napravi u crvenoj boji — rekla je Sindi jednom prilikom i dodala:

 

Rekao je da, a ostalo je istorija mode!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Skandal na dodeli Oskara

 

makonda-tracker