neponovljiva

I DANAS treba usvojiti njena načela: 5 zlatnih pravila Odri Hepbern za negu, lepotu i neprolazan stil

0

Odri Hepbern je bila jedna od najvećih i najlepših diva starog Holivuda.

foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Jedna od najvećih holivudskih diva svih vremena bila je božanstvena Odri Hepbern. Filantropistkinja i glumica i najglamuroznijim haljinama, Odri je uvek bila ispred svog vremena i veoma posebna.

 

Premda priča o tome kako nikad nije bila na dijeti ima tužnu pozadinu, ona je imala i ustanovljen bjuti režim kog se držala, a toliko je bezvremenski da se lako može usvojiti i danas.

 

Takođe, njen stil je bio neponovljiv, a i danas važi za ikonu mode jednog vremena. 

 

5 zlatnih pravila Odri Hepbern

 

1. Manje je više

 

Ovo „pravilo stajlinga“ nije novo, ali je baš zato važnije. Odri Hepbern je poznata po bezvremenskom stilu i klasičnim modnim komadima. Njen moto: osnove od dizajnera, a ostalo može biti i sa police. Umesto odeće i aksesoara koji traju najviše jednu sezonu, uložite u visokokvalitetne klasike koji su kvalitetni, jednostavnog kroja i sa minimalnim detaljima. Baloneri, haljine bez rukava i baletanke bili su među svim favoritima lepotice sa filmskih platna.

 



2. Manje je više ― važi i za dizajnerske komade

 

Ovo pravilo za stil povezano je s prvim. Kad se Odri proslavila, najpoznatije modne kuće stale su u red za oblačenje nove zvezde na filmskom nebu. Ali, iako je Odri volela dizajnerske komade, i dalje ih je štedljivo koristila. Dovoljan je jedan top komad po izgledu! Kombinacija Šanelovog kostima s Hermès torbom i Diorovim sunčanim naočarama za Odri nije dolazila u obzir! Oni koji previše žele mogu da postignu suprotno, i to je Odri znala!

 

3. Naglasite prednosti

 

Možda zvuči nezamislivo, ali ni Odri nije odgovarala uobičajenom idealu lepote tadašnje holivudske fabrike snova. Nije bila zaobljena i bujna poput Merilin Monro, ali ni graciozna poput Grejs Keli, a još je bila i brineta: Odri je znala za svoje navodne „nedostatke“ i nije je bilo briga! Glumica je ostala svoja, pa je napravila vlastiti brend od svog tipa, u čemu je naglasila svoje prednosti. Tako je volela svaki izgled koji je mogla kombinovati sa širokim kaišem oko struka. To je njeno usko središte postavilo u centar pažnje i dočaralo nekoliko dodatnih oblina.

 

Odri Hepbern, Doručak kod Tifanija
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

 

4. Najbolji prijatelj devojke: sunčane naočare

 

Odri je neke modne komade učinila svetski poznatima. Legendarna scena u „Doručku kod Tifanija“, u kojoj glumica stoji u haljini od koje zastaje dah neće nikada biti zaboravljena. Bio je to trenutak rođenja „male crne haljine“ i time, sve do danas, oličenje elegancije. Ali, nije samo jednostavna koktel haljina bila Odrin zaštitni znak - i velike crne sunčane naočare pojavljuju se u bezbroj njenih stajlinga. Razlog je jednostavan, ali i genijalan: dodatak je, između ostalog, poslužio i kao trendi sredstvo za skrivanje „onih dana bez šminke ili kratkih noći s malo sna“.

 

 


5. Budi svoja

 

Mnogo više od modnog smisla, suština i srž ove glumice ostaju nezaboravni. Uvek ljubazna i s osmehom, ali odlučna i samopouzdana, radila je šta je htela i nije dala da je odvrati ili promeni ponekad nemilosrdna holivudska fabrika snova. Budi svoja i možeš samo pobeđivati, posebno što se tiče mode i stila!

 

1 / 4 Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Čudesna lepota srpske Monalize

 

makonda-tracker