trnovit put do sreće

Muž joj je rekao – "Lepa si, mora da si zaljubljena": Prava ljubav je Odri Hepbern čekala tek pred kraj života

0

Dva braka i brojne afere nisu učinile da joj srce tako igra kao što se slavnoj glumici desilo u poslednjim godinama života

Odri Hepbern u filmu 'Doručak kod Tifanija'
Odri Hepbern u filmu "Doručak kod Tifanija"foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Britanska glumica Odri Hepbern ostaće upamćena kao jedna od najšarmantnijih i najvoljenijih zvezda zlatnog doba Holivuda.


Na srebrnom ekranu je fascinirala i magnetski privlačila junake, s lakoćom osvajala njihova srca, tako jednostavno kako je zavodila i publiku. Međutim, na privatnom planu nije imala toliko sreće i često je živela s bolom zbog svog komplikovanog ljubavnog života.


Njena prva velika ljubav bio je glumac Mel Ferer, kog je upoznala na britanskoj premijeri filma "Praznik u Rimu". U tom trenutku, on je imao iza sebe dva braka i četvoro dece i bio 12 godina stariji od Odri, koja se do ušiju zaljubila u njega.

 

Mel Ferer i Odri Hepbern
Mel Ferer i Odri Hepbernfoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Uz Ferera pored sebe postigla je svoje prve značajne uspehe, uključujući nominaciju za Tonija i osvajanje Oskara, a uskoro se udala za njega.

 

  • Prvi brak Odri Hepbern


Nakon dva pobačaja, kojih je u životu imala četiri, glumica je s Fererom dobila sina Šona, a bila mu je vrlo posvećena i na neko vreme se povukla iz glume kako bi bila uz dečaka.

 

I dok su mediji pisali o Odrinom idiličnom životu, ona je bila zarobljena u odnosu u kom je bilo mnogo ljubomore i kontrolisanja, a režiser Alfred Lant izjavio je jednom prilikom da je Ferer koristio to koliko ga glumica voli da "vlada njom gvozdenom pesnicom".

 


Oboje su bili neverni, a poznato je da je Hepbernova prevarila supruga s glumcem Vilijamom Holdenom, s kojim je sarađivala na snimanju filma "Sabrina". On je obožavao zemlju po kojoj je hodala i nazivao je "ljubavlju svog života", a spekulisalo se da je Odri bila i sa scenaristom Robertom Andersonom.

 

Glumica je i sama bila dete razvedenih roditelja i nije želela olako da okonča svoj brak, pe svega zbog sina. Međutim, krajem šezdesetih bila je prinuđena da prizna da njen odnos sa Fererom više nema budućnost.

 

Razišli su se 1968. godine, a iako se Odri ponovo udala, sledeća velika ljubav nije stigla uskoro.

 

  • Drugi brak Odri Hepbern


Naredne godine rekla je "da" italijanskom psihijatru Andrei Dotiju, s kojim je u braku bila do 1982, ali je tokom nje započela aferu s holandskim biznismenom i glumcem Robertom Voldersom.

 

 

Upoznali su ih zajednički prijatelji 1980. godine, a vrlo brzo počeli su satima da pričaju telefonom.


Bili smo spremni jedno za drugo – rekao je Volders godinama kasije. – U trenutku naših života u kojem smo se upoznali, već smo napravili greške.


Odri je sa Dotijem dobila sina Luku, a obojicu ih je "pripremila" da se sprema velika promena. Ipak, Andrea Doti je i sam primetio da nešto nije u redu u njegovom braku.

 

Izgledaš tako lepo, mora da si zaljubljena – rekao joj je navodno jednom prilikom, a ona mu je odgovorila:


Jesam.

 

Andrea Doti i Odri Hepbern
Andrea Doti i Odri Hepbernfoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Razišla se od Italijana i provela više od decenije s Voldersom, s kojim je uživala u putovanjima i ljubavi. Par se nikad nije venčao, ali ga je ona uvek predstavljala kao "svog muža Roba". Navodno je ona bila ta koja je odbijala venčanje.


Kad god bih pitao Odri, ona bi rekla: "Zašto uništiti nešto dobro?" – rekao je Volders za People. – Sećam se da je jednom rekla da je romantično to što nas ne vezuje papir već odanost.


Robert je bio uz glumicu do samog kraja, do njene smrti 1993. godine nakon duge borbe protiv retkog oblika raka želuca. Sahranjena je četiri dana posle smrti, a obredu su, pored Voldersa, prisustvovali i njeni bivši muževi.

 


Kažu da se bol smanjuje vremenom – rekao je Volders u intervjuu godinu dana nakon Odrine smrti. – To je besmislica.

 

 

makonda-tracker