šta vi mislite?

Za neke VRHUNAC NEUKUSA, drugima SAVRŠENSTVO: Novi trend kojim su žene OPSEDNUTE je suprotan svemu što se nosilo 2023.

0

Mnogi su se zapitali jesu li u pitanju šale i parodije kad su videli snimke u kojima se propagira ovakav način oblačenja, ali poznate trendseterke već su ga prigrlile

Sofija Vergara često nosi komade koji mogu da se svrstaju u ovaj trend
Sofija Vergara često nosi komade koji mogu da se svrstaju u ovaj trendfoto: FIA PICTURES / FIA / Profimedia

Prošlu godinu je, kada je reč o dominantnim trendovima među influenserkama, obeležio tzv. tihi luksuz, na prvom mestu zbog velike popularnosti serije "Naslednici", a ako vam je on predosadan i monoton, novi bi mogao da vam privuče pažnje.


Sudeći po društvenoj mreži TikTok, način oblačenja o kom se najviše priča ovom trenutku je sušta suprotnog tihom luksuzu. On je bučan, upečatljiv, "vrišti "da je u njega uloženo, tu su crna koža, životinjski dezeni, žuto zlato... i zove se "estetika žene mafijaša"!


Tzv. mob-wife aesthetic definitivno je maksimalistički stil u odnosu na donedavno popularni minimalizam "skrivenog bogatstva".

Kako je rođena "estetika žene mafijaša"?


Ovaj trend nastao je u oktobru 2023, kada je Sara Arkuri, popularna tiktokerka koja sebe opisuje kao "izvršnu direktorku žena mafijaša" objavila snimak u kom je odevena na ovaj način.

@thesweetpaisana How to dress like a mob wife (in the style of how to dress like you’re from the lower east side) yes this is satire (kind of) use this sound to show me your mob wife style! #mobwife #mobwives #italiangirl #italianamerican #italianamericansbelike #fashiontiktok #mobwifewinter #fyp ♬ Mob Wife Energy Activate - The Sweet Paisana

Dakle – crna koža, vintage krzno, razbarušena podignuta kosa, zlatni nakit, skupocena tašna, baš onako kako biste zamislili suprugu šefa mafije u holivudskom filmu.


Zvuči samo kao šala, ali je uskoro počela da raste popularnost ovom trendu, koji je pomešan s glamurom supermodela devedesetih.

On objedinjuje više mikrotrendova kao što su leopard print, kožne mini-suknje, kapute od veštačkog krzna, masivni nakit od žutog zlata i sl. Kada se oni svi pomešaju, dobija se "estetika žene mafijaša" i opisuje se kao glasan luksuz, suprotno nedavno obožavanom tihom.

 

Rita Ora, pevačica rođena u Prištini, na jugu Srbije, među prvima u svetu slavnih je ponela ovaj trend
Rita Ora, pevačica rođena u Prištini, na jugu Srbije, među prvima u svetu slavnih je ponela ovaj trendfoto: Shutterstock / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tiktokerka Mikejla Toninato, koja je pomogla da se ovaj trend popularizuje, veruje da je u pitanju stil oblačenja koji deluje tako moćno da ne terba da se naziva stilom nečije žene.


Ona je šefica sama po sebi – kaže ona u jednom svom snimku o to je devojka koja se oblači ovako. – To je stav! To je aura!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HI beauty (@the_hibeauty)

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Frizura koja u trenu skida barem 5 godina

 

makonda-tracker