providno i smelo

Melanija se ne bi usudila ni u ludilu! Princeza Šarlin na prijemu kod pape u izdanju kakvo je STROGO ZABRANJENO

3

Jeste li znali da je supruga princa Alberta od Monaka jedna od samo sedmoro ljudi na planeti kojima je dopušteno da eksperimentišu sa stilom kada posećuju papu Franju?

foto: Massimiliano Migliorato / AFP / Profimedia
foto: Massimiliano Migliorato / AFP / Profimedia

Princ Albert od Monaka i njegova supruga princeza Šarlin pre nekoliko dana su u Vatikanu imali zvaničnu i privatnu audijenciju kod pape Franje.


Nemali broj svetskih lidera i pripadnika kraljevskih porodica imao je čast da ih primi poglavar Rimokatoličke crkve, a uobičajeni protokol nalaže da dame u ovim prilikama budu odevene u crno. One posećuju papu u najskromnijim mogućim haljinama, nenametljivim modelima koji skrivaju veći deo tela, a nekada je bio obavezan veo, koji je proteklih godina ređe zastupljen.


Međutim, kada je u pitanju stil princeze Šarlin, žene koja se za jednog princa udala u — ni manje ni više — u plavom odelu, protokol i pravila nisu toliko važni.

 

Tako je Šarlin ponela čipkani crni veo, više kao detalj koji joj uokviruje lice nego s nekom drugom funkcijom, a odlučila se za, istina, crnu haljinu, ali model kakav definitivno ranije nije bio viđen u papinim prostorijama.


Princeza od Monaka odabrala je, naime, midi-haljinu A-kroja koja ističe struk i ima upečatljiv čamac-izrez, što znači da je Šarlin pokazala gola ramena. Da sve bude još interesantnije, suprgua princa Alberta se opredelila za model čiji su gornji deo i rukavi od poluprovidne crne tkanine, a čitava haljina ima nenametljivu i privlačnu teksturu.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/VATICAN MEDIA

 

Svemu je dodala bež salonke s visokim štiklama, a nosila je ogrlicu s krupnim krstom.


Princeza Šarlin je, inače, rođena i odrasla u protestantskoj porodici, a u katoličanstvno je prešla u aprilu 2011. godine, pred udaju za princa Alberta. Tvrdila je da je odluku da postane katolkinja donela jer u veri pronašla snagu, a dodala je i da je to deo tradicije Albertove porodice Grimaldi.


Ovo, inače, nije prvi susret princeze Šarlin s papom — oni su se sastali u Vatikanu i 2016. godine, kada je Albertova izabranica stigla u potpuno beloj kombinaciji, budući da je ona jedna od samo sedam osoba kojima je dozvoljeno da nosi belu koju prilikom susreta s papom Franjom. Takođe, u belom se pojavila i na audijenciji kod pape Benedikta 2013. godine.

 

Princeza Šarlin, Princ Albert od Monaka, Papa Benedikt
foto: EPA/VINCENZO PINTO / POOL

 

 

makonda-tracker