Ivon Jafali: Frizura pod disko reflektorom

Dok pred kamerama svoju kovrdžavu kosu uvek nosi svezanu u punđu ili rep, voditeljka Ivon Jafali van posla voli da razbaruši sitne lokne, a za svečane prilike obično ih potpuno ispravlja
3
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Uprkos svim poteškoćama koje joj zadaje njena gusta kosa, voditeljka Studija B Ivon Jafali uživa u negovanju svojih kovrdžavih vlasi i pravljenju najrazličitijih frizura. 

- Kao i svaki drugi tip kose, i afro frizura ima svoje prednosti i mane. Zahvaljujući teksturi mojih vlasi, kosa mi je veoma izdržljiva, pa je dovoljno da je perem jednom nedeljno. Pošto se teško raščešljava, koristim razne balzame i pakovanja kako bih taj proces olakšala, a u mom ormariću u kupatilu uvek se nalaze preparati marke L’Oreal. Iako mi kosa seže do ramena, zbog loknica se stiče utisak da je kraća i da sporije raste. Na svaka tri-četiri meseca šišam je kod frizera da bih osvežila krajeve. Celog života imam kratku kosu, a oduvek sam želela da je puštam. Često sadržaj moje emisije zahteva strožu formu frizure pa je pred kamerama nosim vezanu u rep ili punđu, a  za svečanije prilike obično je ispeglam jer deluje elegantnije. Prednost lokni može biti u tome što one uz pomoć malo ulja deluju romantičnije, retro i disko. Kovrdže dolaze do izražaja posebno posle kvašenja, tako da na moru nemam problem sa oblikovanjem frizure. Čim izađem iz vode, kosa mi je gotovo suva i potpuno uvijena. Tokom devedesetih godina sam je, pod uticajem muzičkih spotova i američkih zvezda, farbala izvlačeći svetle pramenove. Nastojala sam da izgledam kao one, a nisam znala da te pevačice nose perike. Jednostavno, želela sam da napravim potpuni kontrast u odnosu na svoj tamniji ten. Zbog jakog pigmenta, umesto belih dobijala sam žute ili crvene pramenove. Sad imam prirodnu boju kose, a to je nijansa između crne i smeđe.

Piše: Jasmina Antonijević

 

makonda-tracker