izgledaćete sveže

SKORO BESPLATNO I VEĆ SVE IMATE U KUĆI! 6 stvari koje će vam pomoći da se rešite tamnih kolutova ispod očiju

0

Tamne kolutove ispod očiju možete da prekrijete puderom ako imate kvalitetan koretkor, ali je mnogo bolje da ih se rešite – a evo i kako.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zbog tamnih kolutova oko očiju možete da izgleda iscrpljeno i umorno, a to definitivno nije izgled koji želite. Uz malo muke i truda možete da prekrijete kolutove, ali je mnogo lakše da rešite ovaj "problem", a sve što vam treba verovatno imate kod kuće.

 

Limunov sok

 

Limunov sok sadrži supstance za izbeljivanje kože i pun je vitamina C i limunske kiseline. Ova kiselina će vam pomoći da "zategnete" kožu ispod očiju, dok će vitamin C izbeliti tamne kolutove.

 

Natopite vatu limunovim sokom i držite je oko 15 minuta na očnim kapcima. Vodite računa da vam sok ne uđe u oči, zbog kiseline.

 

Krompir

 

Enzimi u krompiru takođe će da izbele kožu – držite komad krompira jednom nedeljno na očima i kolutovi ispod očiju će nestati.

 

Paradajz

 

Paradajz zbog vitamina A i B ima supstance koje će izbeliti kožu.

Napravite pastu od paradajza i limunovog soka i koristite je kao kremu za područje oko očiju, da bi kolutovi izbledeli.

 

Kesice čaja

 

Čaj sadrži kofein i antioksidante, koji poboljšavaju cirkulaciju i sužavaju krvne sudove. Kesicu čaja, najbolje crnog ili zelenog, potopite u toplu vodu oko pet minuta, pa ohladite u frižideru oko 20 minuta, pa zatim držite na očima oko 20 minuta.

 

Kašike

 

Ohladite kašiku u frižideru i držite oko 20 minuta na očima – hladnoća će umanjiti otečenost ispod očiju.

 

Krastavac

 

Ne samo što su zdrav i poželjan deo ishrane, ohlađen krastavac može da pomogne i u ublažavanju tamnih kolutova oko očiju. Odsecite kolutiće krastavca i držite dvadesetak minuta na očima – ohladiće kožu, pa ćete izgledati svežije očas posla.

 

 

makonda-tracker