počnite od danas!

Ne koštaju NI DINAR, a prave OGROMNU razliku: 5 jednostavnih i BESPLATNIH trikova koji kožu čine SAVRŠENOM

0

Najbolje savete za zdravu i čistu kožu lica svako od nas može da primeni, i tzo bez trunke ulaganja!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Nakon 20. godine neophodno je ozbiljnije pristupiti nezi kože, a do 30. je veoma važno da u svojoj rutini imate i neki blagi antiage proizvod, kao i da konzumirate hranu koja podstiče stvaranje kolagena.

 

U svakom slučaju, dnevna i noćna krema postale su nešto što se podrazumeva, dok sve više devojaka kombinuje serume i tonike za čistiju i blistavu kožu, ali se čini da se neretko zaboravljaju ključni — i sasvim besplatni — trikovi za lepo lice!


Ovo su samo neki od njih.

 

  • Pijte više tečnosti


Budući da su ćelije pune vode, stvar je jasna: što više vode pijemo, to su ćelije punije, odnosno koža hidriranije, zdravija i jedrija!


Dobro je poznat savet lekara da se devno, iz brojnih razloga po organizam, popije najmanje osam čaša vode, tj. dva litra, i to ne naglo (kako ne bi sve "jurnulo" u bešiku), već uz lagano i povremeno pijuckanje.

 

  • Spavajte na satenskoj ili na svilenoj jastučnici


Mislili ste da ne može bolje od pamuka? Pogrešili ste! Iako pamučna jastučnica upija znoj i, uopšte, višak vlage, ona može biti gruba, zbog čega se ponekad budimo isušene kože lica i sa tragovima od pregiba jastučnice. Umesto nje, stavite nežniju varijantu — od satena ili svile (koja je još i hipoalergena!), naročito ako imate problem s aknama.

 

Lepotica, Priroda, Devojka, Lepota, Lice
foto: Shutterstock
  • Prvo operite zube, pa onda pređite na negu lica


Budući da se u pastama za zube nalaze sastojci koji mogu da iritiraju kožu lica, poput žalfije i sode bikarbone, preporučljivo je da zube operete pre nego što pređete na čišćenje lica i noćnu rutinu. To naročito važi ako imate vrlo osetljivu kožu sklonu crvenilu i aknama.

 

  • Dezinfikujte mobilni telefon


Ako vam se to ranije nije podrazumevalo, od početka pandemije virusa korona redovna dezinfekcija mobilnog telefona je obavezna. Ovde pogledajte kako i čime pravilno dezinfikovati mobilni telefon.


Pored toga, što ćete se odbraniti od virusa, ukoliko ste primetili da vam je koža iritiranija na jednoj strani lica i ako vam akne obično izlaze samo na jednoj strani, razlog bi mogle biti hiljade bakterija koje se nalaze na površini ekrana.

 

  • Kockica leda je alat za lepotu!


Ako pitate najuspešnije svetske modele koji je njihov omiljeni deo jutarnje rutine, najverovatnije ćete dobiti odgovor — kockica leda! Uprkos tome što im je dostupna najkvalitetnija kozmetika, popularne manekenke posegnu za kockom leda kad se prude otečene, s bubuljicom na vidnom mestu ili sa crvenilom na licu jer hladnoća sužava krvne sudove i deluje kao adstrigens, odnosno sredstvo koje brzo steže površinu kože i sluzokože.


Svako jutro uzmem kockicu leda i izmasiram lice, to me odmah razbudi, a i ublaži podočnjake. Još jedna stvar kojoj me je mama naučila je da je koža na ženskim rukama, vratu i licu veoma osetljiva, da brzo stari i da zato uvek nanosim kremu za sunčanje na te delove — istakla je Irina Šajk jednom prilikom.


Ukoliko umesto obične vode upotrebite mineralnu, eto vam dodatnih nutrijenata!


 

 

makonda-tracker