obavezno probajte

Prave se za 5 SEKUNDI i skoro su BESPLATNE: 5 efikasnih maski za lice od JOGURTA koje podmlađuju i sprečavaju akne

0

Jedan od provereno dobrih načina da bez previše novca i truda sami napravite delotvorno sredstvo za negu kože jeste domaća maska od jogurta

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Jogurt je bogat izvor proteina, kalcijuma, vitamina D i probiotika, pa ne sumnje da ima blagotvorno dejstvo za zdravlje — kako ako ga konzumirate, tako i za zdravlje kože ako ga upotrebljavate u nezi!


Ovaj mlečni napitak sadrži mlečnu kiselinu, alfahidroksilnu kiselinu (AHA) koja rastvara mrtve ćelije kože, odnosno deluje kao vrlo nežan piling.

 

Tako se koži vraća njen prirodan sjaj, a preventivno se deluje na pojavu akni i pojavu prvih znakova starenja. Kombinujte jogurt s namirnicama koje su dokazan saveznik u borbi za lepu, zdravu mladu kožu i dobićete prirodno i domaće sredstvo koje ne košta gotovo ništa, a vrlo je efikasno!

 

Jogurt, Maska za lice, Maska za lice od jogurta
foto: Shutterstock
  • Maska s medom


Pomešajte 120 mililitara gustog jogurta s tri kašike meda i nakon što dobro promešajte namažite na lice i vrat i držite oko 20 minuta, pa isperite mlakom vodom.

 

  • Maska s kurkumom


Jednu kašiku kurkume sipajte u 120 mililitara niskomasnog jogurta i nanesite na lice, vrat i dekolte, pa držite najviše pola sata.

 

  • Maska s maslinovim uljem


U 120 mililitara jogurta sipajte dve kašičice ekstradevičanskog ulja i nakon što dobro promešate namažite na lice, a posebno temeljno utrljajte na bore, pa isperite posle 25 minuta.

 

  • Maska s ružinim laticama


Iskidajte na sitno sedam latica ruža i dodajte dve kašike ružine vodice, kašiku meda i tri kašike gustog jogurta. Držite najviše 15 minuta, pa isperite mlakom vodom.

 

  • Maska s aloe verom


Pomešajte tri kašike jogurta s kašikom meda i kašikom gela od aloe vere i držite 15 minuta. Ova maska posebno je korisna kod iritirane kože.
 

 

makonda-tracker