modne vesti

Izgledaćemo TAKO ŠIK, a biće nam udobnije! Koje trendove ostavljamo u 2023. i šta će ih zameniti ove godine?

0

Sa novom godinom ide i čuvena fraza "Nova godina – novi mi", a neki od omiljenih prošlogodišnjih trendova su izbačeni iz kolekcija za 2024. godinu!

Trendovi za 2024. donose opuštenost i udobnost
Trendovi za 2024. donose opuštenost i udobnostfoto: Creative Lab/Shutterstock

Na mnogim modnim revijama za proleće/leto 2024. godine mogli smo da vidimo kako se trendovi drastično menjaju. 

 

U 2023. smo mogli da primetimo da je logo brendova na odeći bio dominantan, posebno kaiševi sa glomaznom monogramom modne kuće, ali ove godine oni postaju prošlost! Zameniće ih nisko spušteni, labavi kaiševi koji telu daju siluetu peščanog sata.

 

 

Dok su prošle godine odela bila od krutog materijala, sa oštrim ivicama, ove je to malo drugačije. Ove godine je sve u udobnosti, pa tako i odela. Opuštena, lagana odela koja nisu strogih linija će biti veliki hit jer ko ne želi da izgleda moderno dok mu je udobno?

 

Međutim, oštre ivice i predimenzionirani sakoi još uvek ne izumiru. Na pistama smo mogli da primetimo i kombinacije uskih haljina sa sakoima sa naramenicama koje daju interesantnu figuru telu. 

 

Što se nakita tiče, dugačke minđuše idu u zaborav. Još sredinom prošle godine smo primetili diskretnu tranziciju sa velikih tankih alki na diskretnije, deblje minđuše

 

Ove godine se vraćaju minđuše "na štipaljku". Tik do uha, glomazne, čvrste minđuše koje će biti zvezda svakog autfita

 

Na pisti su nam se pridružile i mokasine u raznim oblicima i teksturama. Od krznenih, ravnih i čupavih, do kožnih na platformu, ova godina je godina za njih!

 

 

Barbi era je zvanično gotova, pa je tako zelena nova roze. Mnogi brendovi uključujući Giči, Prada, Burberi, Miu Miu i mnogi drugi, prepoznali su zelenu kao boju godine i u skladu sa tim dizajnirali svoje kreacije u svim njenim nijansama.  

 

 

Ono što niko nije očekivao jeste da će halternek, odnosno komadi koji otkrivaju ramena i vezuju se ili kopčaju oko vrata, zameniti korset. Dok su korseti neudobni i uglavnom se nose za neke večernje izlaske, majice ili haljine sa halternek okovratnikom se mogu nositi svakodnevno za bilo koju priliku. Zavisi od toga kako su sečeni mogu izdužiti ili skratiti vrat i naglasiti ključne kosti ili vilicu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIMOSA (@mimosa_clothing_)

 

Kupaći kostimi su sada zvanični deo odevne kombinacije i menjaju garderobu nalik "donjiem vešu" koja je bila prisutna kod mnogih dizajnera prošle godine. Od spido stila do šortseva za surf, ovaj trend se može primeniti kako na plaži tako i van nje. Nabacite preko kardigan ili košulju, možda čak i providnu hajinu i spremni ste za izlazak. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Secon hand haljina koja izgleda kao milion

 

makonda-tracker