wow efekat

SEKSEPILAN, vatren, a otmen: Jelisaveta Orašanin uz odelo nosi komad za kojim žudi svaka devojka od stila

0

Poznata glumica pojavila se juče na jednom događaju u Beogradu u vrlo šik modnom izdanju, čiji je ključni komad čisto savršenstvo

Jelisaveta Orašanin Teodosić elegantna je u svakoj prilici
Jelisaveta Orašanin Teodosić elegantna je u svakoj prilicifoto: Antonio Ahel/ATA Images

Popularna glumica Jelisaveta Orašanin Teodosić poznata je po vrlo efektnom stilu i spada u najbolje odevene žene naše javne scene.


Bez obzira na priliku, ona ostavlja fenomenalan utisak svojim modnim kombinacijama, a juče je prisustvovala jednom svečanom događaju na Belom dvoru u stajlingu koji odiše elegancijom.


Jelisaveta je izgledala vrlo otmeno u odevnoj varijanti u crnoj boji od glave do pete, a opredelila se za klasično crno odelo, koje čine dugi strukirani sako i duboke pantalone širokih nogavica.

 

Statement deo ovog autfita je, međutim, korset kojim je glumica upotpunila svoje izdanje – poluprovidni čipkasti komad s dekolteom koji zrači seksepilom.

Korseti su već decenijama rezervisani za najsvečnije trenutke i veoma praktični jer naglašavaju struk i grudi, oblikuju figuru i obično su veoma elegantni.


Korseti u ženskoj modi


Nekada je korset bio deo donjeg veša, a njegova prvobitna uloga bila je da se vaja telo i da se izbegne gužvanje odeće koja ga prekriva.


Vremenom je, međutim, korset počeo da se nosi preko odeće, a zatim i kao ravnopravna zamena za bluze u svečanim prilikama.


Ogromnu popularnost stekao je u 20. veku, posebno tokom krasnih 40-ih i ranih 50-ih godina, kada je Kristijan Dior počeo da koristi korset da bi napravio figuru u obliku peščanog sata i diktirao "novi izgled".

 

Ponovo je veliki "bum" doživeo 80-ih, zahvaljujući Vivijen Vestvud, a ostao je veliki trend i narednih decenija. I baš kad je popularnost korseta počela da jenjava – pojavio se film "Mulen ruž!".

Danas korsete viđamo u raznim kombinacijama, obično na sceni na koncertima slavnih pevačica, a ostale dame nose ga u spoju s odelima i, neretko, farmerkama.

 

BONUS VIDEO

Jelisaveta Teodosić igra basket

 

makonda-tracker