veliki intervju

Od prve haljine za lutke do velike MODNE KARIJERE: Biljana Tipsarević o porodici, suprugu i NAJVEĆIM USPESIMA u životu

2

Maštarije jedne devojčice pretvorile su se u stvarnost o kakvoj je oduvek sanjala 

BILJANA TIPSAREVIĆ VELIKI NOVOGODIŠNJI INTERVJU
BILJANA TIPSAREVIĆ VELIKI NOVOGODIŠNJI INTERVJU foto: Miomir Milic, Bojan Stanic, Privatna arhiva

Poznata modna kreatorka Biljana Tipsarević godinama je jedna od onih žena koje su vrednim radom i trudom uspele da postignu mnogo uspeha.

 

Osim po ogromnom uspehu na polju mode Biljana je uspela da napravi savršen balans između poslovnog i porodičnog života. Ona se 2010. godine udala za našeg poznatog tenisera Janka Tipsarevića i od tada ponosno nosi titulu njegove supruge.

 

Biljana je u velikom intervjuu za portal Glossy.rs otkrila detalje iz svog života, od toga kako je maštala o tome da postane modna kreatorka, preko najvećih uspeha i planova koje želi da ostvari u godinama koje su pred njom.

Od malih nogu si sanjala o tome da budeš deo modnog sveta. Da li se sećaš trenutka kada si prvi put nacrtala, skrojila, sašila svoju prvu kreaciju (za lutke ili pravu)?

 

Od kada sam svesna svog postojanja, crtala sam, smišljala, maštala, gledala crtane, a potom i filmove, dodele Oskara, koji su mi bili glavna inspiracija za haljine. Nova kolekcija je inspirisana neuzastavljivom ženom. Ova kolekcija ima snažne siluete, izrađena od materijala poput luksuznog pliša, blistavih šljokice i dodira zadivljujućeg sjaja. Svaki komad je dizajniran da osnaži i proslavi modernu ženu koja zna svoju vrednost i koja se ne plaši da zablista - ispričala nam je Biljana, pa je dodala:

 

BILJANA JE MODNA INSPIRACIJA MNOGIM ŽENAMA
BILJANA JE MODNA INSPIRACIJA MNOGIM ŽENAMA foto: Miomir Milic, Bojan Stanic, Privatna arhiva

Inspirisana suštinom moćne žene, ova linija oličava snagu svojim smelim i snažnim siluetama. Luksuzni pliš, svetlucave šljokice i blistav sjaj definišu jezgro ove kolekcije, čineći svaki komad moćnom koliko i žene koje je nose.

 

Biljana se potom osvrnula modu i trendove koje ona voli i teži da donese pred domaću publiku.

 

Pobornik samslow fashion” poretka, sa ciljem da svi moramo biti svesni i dizajneri, proizvođači i potrošači kolika je odgovornost na nama da očuvamo etički odnos prema odevnoj industriji kao jednom od najvećih zagađivača planete Zemlje. Fast fashion poredak nas navodi na bespotrebnu jurnjavu trendova koji se smenjuju brzinom svetlosti da ih nije moguće sve pohvatati, bespotrebna konzumacija materijala i različitih trendova se ne odnosi samo na potrošačku korpu, već i na eksploataciju radne snage u ovoj industriji. Moje kolekcije su vanvremenske.

 

BILJANA STVARA MAGIJU KOJU ŽENE OBOŽAVAJU DA NOSE
BILJANA STVARA MAGIJU KOJU ŽENE OBOŽAVAJU DA NOSE foto: Miomir Milic, Bojan Stanic, Privatna arhiva

Trudim se da ispratim sve potrebe dame od jutra do mraka, a da svaki odevni komad može da se nosi mnogo puta i dugi niz godina. Da može da se lako kombinuje uz druge odevne komade iz kolekcije, pa vi uz kreativnost dobijete autfite koje uz različitu stilizaciju možete poneti u mnogo drugačijih prilika.


Koji trenutak u karijeri smatraš najvažnijim i da li bi promenila nešto da možeš da vratiš vreme?

 

Ne bih ništa menjala, sve što se desilo, pa i neki promašaji i greške su bili lekcija i putokaz. Ono na šta sam najponosnija i na čemu sam vredno radila jer svakako proboj na inostrano tržiste. Ponosna sam da vidim da dame različitih nacija, kultura i vera nose moje modele.

 

KREACIJE BILJANE TIPSAREVIĆ MOGU DA SE NOSE U SVIM PRILIKAMA
KREACIJE BILJANE TIPSAREVIĆ MOGU DA SE NOSE U SVIM PRILIKAMA foto: Miomir Milic, Bojan Stanic, Privatna arhiva

Godina 2023. već je polako za nama. Šta smatraš da ti je u njoj bio najveći poslovni, a šta privatni uspeh u njoj?

 

Najvećim uspehom smatram to što se naš brend našao u najprestižnijih hotelima sveta poput Burj Al Araba i Royal Atlantisa u Dubaiju, mislim da je to i te kako važno za našu modnu scenu. Privatnim uspehom smatram kada smo srećni, kada se volimo i kada vladaju spokoj i sloga u porodici.


Da li sa Jankom razgovaraš o modi i da li ga pitaš za savet kada si u dilemi? Da li zajednički donosite odluke ili se oslanjaš samo na saradnike?


Nezavisno vodimo karijere i poslove, ne mešamo se jedno drugom, ali se moralno podržavamo. Janko je nakon teniske karijere je ostao u svetu tenisa u ozbiljnom poslovnom volumenu i odnosi se kako na Srbiju tako i na inostranstvo. Svakako da sam na sebe preuzela potpunu odgovornost što se tiče kuće i dece, ali kada je tu i kada ima vremena pomogne. Ja se trudim da balansiram i imam sjajan tim sa kojim obozavam da radim, stvaram i idem napred.

 

BILJANI JE VELIKA PODRŠKA SUPRUG JANKO TIPSAREVIĆ
BILJANI JE VELIKA PODRŠKA SUPRUG JANKO TIPSAREVIĆfoto: Miomir Milic, Bojan Stanic, Privatna arhiva

Raduješ li se praznicima, pišete li novogodišnje želje? Da li su ti se one prošlogodišnje ostvarile?

 

Želje imam cele godine, maštam o njima, manifestujem ih i radim na njima. Ali svakako da mi je ovo omiljeni praznik, jednim delom i zbog dece, jer oni obožavaju sve sto je vezano za Božić i Novu Godinu. Najviše se uvek radujemo kićenju i ukrašavanju doma, porodičnim okupljanjima u vreme praznika. Generalno volim sve da slavim, pa čak i najmanje stvari, jer moramo biti zahvalni na svemu u životu i slaviti svaki lep trenutak.

 

BILJA JE PONOSNA NA SVOJU DECU I NA TO KAKO IH JE VASPITALA
BILJA JE PONOSNA NA SVOJU DECU I NA TO KAKO IH JE VASPITALA foto: Miomir Milic, Bojan Stanic, Privatna arhiva

Ko više vremena provodi sa decom i na šta se fokusirate kada je njihovo vaspitanje u pitanju?


Janko je često u inostranstvu zbog posla, tako da ja najviše vremena provodim s njima. Važno mi je da su kulturni, da imaju veliku empatiju prema drugima i međusobno, da vole život, da su srećni i nematerijalni. Tako da sam ponosna na moju ćerku, koja vrlo vodi računa o očuvanju planete Zemlje, od pravilnog skupljanja smeća, pa čak odlazi i u ekstremne sitacije da ne želi da kupuje garderobu dok joj baš ne bude mala, čak ide i pocepana u školu, jer kako i sama kaže to je samo rupa na tkanini i nije važno.

 

BILJANA IMA I SAVRŠENU PORODICU I SUPRUGA KOJI JE OBOŽAVA
BILJANA IMA I SAVRŠENU PORODICU I SUPRUGA KOJI JE OBOŽAVA foto: Miomir Milic, Bojan Stanic, Privatna arhiva

Kakvi su ti planovi za 2024. godinu?

 

Ja planiram svaki dan kao da je Nova godina, za mene uvek ima povoda za slavlje, radost i nove odluke i promene. Ma, samo da smo zdravi i da je mir!


Kako sebe vidiš za 20 godina?

 

Nisam u skladu sa svojim godinama, pa je želim ni da budem za 20 godina. Vidim se isto ovako.

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Modni trend jesen 2023. godine 

 

makonda-tracker