jedva smo čekale!

Pripijena uz telo, a krije višak na stomaku i kukovima: ČAROBNA HALJINA se vraća u modu i žene su O-DU-ŠE-VLJE-NE

0

Kako izgledati mršavije u uskoj haljini? Jednostavno je – odaberite ovakvu!

Ruska manekenka Irina Šajk na dodeli nagrada British Fashion Awards u Londonu
Ruska manekenka Irina Šajk na dodeli nagrada British Fashion Awards u Londonu foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Među brojnim retro trendovima za koje se očekuje da u 2023. godini doživljavaju veliki povratak biće i peplum – kroj koji dame jednostavno obožavaju!


Ovakvi komadi već su najavljeni u kolekcijama modnih kuća Givenchy i Dior za proleće prošle godine, ali su haljine s peplumom doživele pravi comeback tek nakon što su se u njima na crvenom tepihu pojavile poznate lepotice.


Tako je baš ovaj model nedavno bio izbor glumice Bejli Bas na losanđeleskoj premijeri filma "Avatar: Put vode", a ona je izgledala očaravajuće u svetloplavoj kreaciji s pomalo dramatičnim peplumom, koji je bio svojevrsni produžetak njenog metalik korseta.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER


Interesantne varijante nosile su prošle godine i mnogo poznatije dame, a među najzapaženijima je bila ruska manekenka Irina Šajk, koja je na dodeli nagrada British Fashion Awards u Londonu nosilasvetlucavu tamnobraon toaletu s ovim detaljem.

 

Irina Šajk u Londonu 2022.
Irina Šajk u Londonu 2022.foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Nemačka glumica Dajen Kriger i sama je ljubiteljka haljina koje imaju peplum, a na zatvaranju Međunarodnog filmskog festivala u Marakešu nosila je neobičnu pink haljinu brenda Armani Prive koju krasi baš on.

 

Dajen Kriger u Marakešu 2022. godine
Dajen Kriger u Marakešu 2022. godinefoto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Peplum je sjajan način da se postigne otmen izgled jer zrači elegancijom, a spada i u omiljene cake za skrivanje viška kilograma. On, naime, prekriva upravo "kritičan" deo tela – stomak, kukove, a najčešće i deo zadnjice i struk, a ipak uspeva da izduži figuru. Sjajan je način da preoblikujemo siluetu kako želimo, a najvažnije je odbrati pravi model.

 

 

makonda-tracker