šik nota

Kako (pravilno) nositi ŠLJOKICE? 7 komada koji će vas cele godine držati u prazničnom raspoloženju

0

Možda šljokice najčešće nosimo u decembru i januaru, ali one poželjne cele godine i najjednostavniji način su da izgledamo šik! Kako ih kombinovati? Iznenađujuće lako!

Suknja sa šljokicama najjednostavniji je način da ostavite utisak u bilo kojoj prilici
Suknja sa šljokicama najjednostavniji je način da ostavite utisak u bilo kojoj prilicifoto: andersphoto/Shutterstock

Šljokice tokom novogodišnjih i božićnih praznika – nimalo revolucionalno modno rešenje, da, ali tako omiljeno i efektno!


Krajem decembra uvek se rado okrećemo svetlucavim komadima, koji odišu party raspoloženjem i daju dodatnu dozu elegancije i vedrine svakom autfitu.

 

Pored toga što nam praznični dani pružaju mogućnost da za večernje izlaske i božićne žurke biramo odeću sa šljokicama, one su u ovo doba godine prikladne i u svakodnevnom stilu. Ipak, kako ih nositi s merom i tako da ne delujemo prenapadno?


Stilista Rajan Jang, koji je sarađivao s velikim brojem poznatih dama proteklih godina, ističe za InStyle da je nošenje šljokičave garderobe u svakodnevnim prilikama odličan način da pokažete svoj modni dar i stajliš ličnost.

 

Odeća sa šljokicama može da se nosi cele godine!
Odeća sa šljokicama može da se nosi cele godine!foto: andersphoto/Shutterstock

Ključ za nošenje šljokica tokom cele godine jeste u tome da ih nosite sa samopouzdanjem – dodaje Ohad Seroja, kreativni direktor i osnivač brendova Retrofête i SER.O.YA. – Uvek predlažem izgled koji pokazuje vašu ličnost, kom možete dodati zabavnu boju za isticanje ili sjaj za svaku priliku. Ili naglasite svoj autfit kristalnim aksesoarima.

 


Najbolji saveti za kombinovanje odeće sa šljokicama

 

  • Suknja sa šljokicama


– Trik je u tome da donji deo odeće ne kombinujete s nečim što je previše uglađeno – objašnjava stilistkinja Emili Sančez. Želite da postignete laganu vibraciju.

 

Kako dodaje Rajan Jang, sve zavisi od sezone: za jesen ili zimu, on kaže da šik izgleda "sudar tekstura", dok bi tokom proleća i leta šljokičavu suknju trebalo spojiti s jednostavnom atlet majicom za nehajan i zanimljiv izgled.

 

  • Metalik obuća

 

Zlatne sandale prekrivene šljokicama viđene na Nedeljo mode u Milanu 2017. godine
Zlatne sandale prekrivene šljokicama viđene na Nedeljo mode u Milanu 2017. godinefoto: andersphoto/Shutterstock

Šljokice na obući omiljena su modna caka za večernje i svečanije izlaske, a Emili Sančez savetuje da cipele sa šljokicama kombinujemo s efektnom voluminoznom haljinom ili običnom košuljom-haljinom kojoj je potrebno dodati malo glamura.


Ona ističe da su šljokičave cipele uvek dobar spoj s teksas odećom, poput farmerki, kombinezona i haljina.

 

  • Modni detalji sa šljokicama

 


Ako želite da bukvalno zasijate ne samo u novogodišnjoj noći već i na poslu, na kafi ili u bioskopu, svetlucavi aksesoari su sjajna polazna tačka.


Recimo, jedna traka sa kosu sa šljokicama sasvim je dovoljna da unesete malo sjaja i zabave u svoj stajling, a jedna retro torbica u stilu dvadesetih godina prošlog veka učiniće čuda za svako modno izdanje.

 

  • Top sa šljokicama

 


Jednostavan top prekriven svetlucavim šljokicama je sve što vam treba s jednobojnim pantalonama. Bile one od džinsa, kože ili nekog "ozbiljnijeg" materijala, začinite ih ovim sjajnim detaljima i dobili ste spoj aktuelan cele godine.

 

  • Pantalone sa šljokicama

 

Ko kaže da boho izdanje ne može da zasija?
Ko kaže da boho izdanje ne može da zasija?foto: Megan Adr/Shjutterstock

Ovakvi komadi uglavnom se viđaju na modno smelijim devojkama, a nije ni čudo – svetlucave pantalone pokazuju da ste spremni da eksperimentišete, zabavni, hrabri i spremni da osvojite svet!

 

  • Jakne i blejzeri sa šljokicama

 

Autfit ne može da bude dosadan ako je prekriven statement komadom u vidu sakoa ili jaknice sa šljokicama , zar ne?


Ovakva odeća najbolje izgleda sa svetlucavom obućom, a utisak je jednako moćan ako se kombinuje s kargo pantalonama ili farmerkama.

 

  • Haljina sa šljokicama

 

Haljina sa šljokicama je komad koji se svakog decembra vraća
Haljina sa šljokicama je komad koji se svakog decembra vraćafoto: Oana Oachesu/Shutterstock

Ultimativni party komad u prazničnoj sezoni, s kojim je nemoguće omanuti, bez sumnje su haljine prekrivene šljokicama. Mini, midi ili maksi, sve zrače odličnim raspoloženjem i jasnom fanki crtom, a uvek izgledaju efektnije kada se kombinuju s obućom sa platformama.

 

 

makonda-tracker