postulati dobrog odevanja

Ako želite da izbegnete najčešće greške dobro ih upamtite: 6 PRAVILA OBLAČENJA Ane Vintur koje svaka žena treba da zna

0

Jedna od najpoznatijih modnih uredica deli svoje savete sa svim ženama koje žele da izgledaju kao da su sišle s neke od modnih pista.

foto: epa / ANDY RAIN
foto: epa / ANDY RAIN

Urednica modnog časopisa "Vog" čuvena Ana Vintur važi za jednu od najbolje obučenih žena na svetu.  Koliki je njen uticaj u modnom svetu govori činjenica da je znala da momuti planove čuvenim kreatorima.

 

Velika imena u svetu mode znala su da zadrhte od njenih komentara, a ovo su pravila koji se i ona sama pridržava.

 

 

Reciklirajte odeću

 

Ovo nije pitanje vaše kupovne moći. Bez obzira da li imate dovoljno novca za svakodnevnu kupovinu ili ne savet Ane Vintur je - reciklirajte odeću. Iako svetski poznate dame često jedan odevni komad nikada neće obući dva puta, ovo ne treba da se odnosi na žene koje nisu na meti kritika modnih kreatora.

 

 Ana savetuje da recikliramo odeću.

 

- Uvek je zabavno imati nešto novo, ali to ne znači da morate sve ono što je već u vašem ormaru izbaciti iz njega. Reciklirajte. To je u redu. Čak bih to preporučila - rekla je Ana.

 

Ana Vintur
foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

 

Nemojte dopustiti da u vašem ormaru prevladaju trenutno najpopularniji odevni predmeti koji su „in“ i uvek ostavite najviše mesta za klasičnu odeću. Međutim, postoje i večni trendovi koji su odavno postali klasika.

 

Izbegavajte natpise na odeći

 

Za Anu Vintur potpuni promašaj su oni odevni komadi koji na sebi imaju upečatljive natpise, ali i logotipe, jer oni skreću pažnju sa onog što je važno, kroja, uzorka i boje.

 

Kupovina takvih komada dugoročno je isplativija jer ćete se majice s nekim inspirativnim citatom ili likom iz crtaća verovatno zasititi, dok ćete jednostavnu majicu uvek poželeti ponovo da obučete jer je lakše možete kombinovati u raznim prigodama.

 

 

Nosite često ono što znate da vam dobro stoji 

 

Ana više od 20 godina nosi isti model cipela. Sandale Manoloa Blanika prvi put je obula 1994. godine i otad ne može bez njih.

 

Recite NE veštačkim materijalima

 

Kada su Anu upitali koji bi modni trend zauvek zabranila, odgovorila je: Stvarno ne volim najlon. Najuticajnija žena sveta mode preferira što prirodnije materijale.

 

Ana Vintur, Met gala 2022
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

Birajte odeću spram vaše figure 

 

Culottes pantalone dobra su ideja ako ste visoki poput Karli Klos, kazala je. Vodite računa o tome da li vam vam krojevi koje želite da nosite odgovaraju, kako biste izvukli ono najbolje iz odeće koju kupujete.

 

Fluorescentne boje - ne, nikada 

 

- Nemojte zaboraviti da nosite svoje sunčane naočare, posebno ako teniseri insistiraju na nošenju onih ružnih fluorescentnih boja - rekla je.

 

Ona itekako voli hrabre boje i ne okleva prilikom nošenja istih, ali za fluorescentne nema mesta u njenom ormaru.

 

 

makonda-tracker