nije teško!

Kako izgledati stajliš i po snegu i minusu? 10 saveta koji će ZAUVEK promeniti vaš zimski stil

0

Kada su temperature vrlo niske i preskačemo sneg, ne moramo da izgledamo kao da smo pošle na ekspediciju na Severni pol. Naprotiv, čak i u najhladnijim danima možemo da se osećamo elegantno i šik, a u tome sigurno pomažu sledeći trikovi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čim temperature padnu ispod deset stepeni Celzijusa, a naročito kada kroz prozor vidimo sneg, okrećemo se najdebljoj odeći i na prvom mestu je toplota, na drugom udobnost, a modi ostavljamo treće mesto. Međutim, sve ovo može ravnopravno da podeli prvo mesto na listi prioriteta ako se vodimo sledećim pravilima.

 

  • Nosite (bar) tri sloja

 


Slojevito oblačenje apsolutni je imperativ jesenje sezone, ali ono zimi i te kako može da zameni jedan ultratopao džemper! Dakle, što se tiče gornjeg dela, vodite se pravilom tri sloja: bodi ili potkošulja od pamuka ili sličnog prirodnog materijala, potom birajte topao komad od vune poput džempera ili rolke i na kraju se odlučite za kardigan ili blejzer. Tek preko toga ide jakna ili kaput.

 

  • Birajte usko

 


Pripijena odeća pomoći će vam da se zaštitite od vetra, pa se zimi uvek preporučuje da se umesto zvoncara nose skinny modeli pantalona, kao i uski džemperi umesto oversized komada.

 

  • Umesto čarapa — helanke!

 

 

Ukoliko nosite suknju, čarape se podrazumevaju u zimskim mesecima, a obavezno odaberite ili neke deblje ili potpuno zaboravite čarape i obucite helanke. One će sigurno ugrejati noge, a izgledaćete vrlo šik (da ne pričamo o tome što noge deluju glatkije!).

 

  • Nosite duže kapute

 


Iako su kratki kaputi i, recimo, sportske puffer jakne vrlo trendi, ako želite da izgledate šik i da vam istovremeno bude toplo, nema boljeg izbora od kaputa koji prekriva zadnjicu, a idealno i kolena. Isto tako, ne ulazite u zimsku sezonu bez makar jednog dugačkog kardigana.

 

  • Ne zaboravite rolku

 


Apsolutni hit proteklih meseci jeste rolka, a bez obzira na to nosite li džemper ili haljinu s ovakvim okovratnikom — ostavićete snažan utisak, biti u trendu i sačuvati zdravlje na niskim temperaturama.

 

  • Statement komadi su obavezni

 


Plisirana suknja jarke pink boje u kombinaciji s maksi kaputom pružiće vam klasični francuski šik izgled, a nekada je dovoljna i dezenirana jakna ili neobične čizme. Šta god da odaberete, neka svaka vaša zimska odevna kombinacija sadrži i komad koji skreće pažnju i čini je zabavnijom.

 

  • Izbegavajte pamuk

 


Ovaj materijal odličan je izbor za donji veš, odnosno ono što ide direktno uz kožu, poput potkošulje, bodija ili gaćica. Kada je reč o odeći za hladne dane, ovaj fenomenalni materijal koji omogućava koži da diše loš je izbor jer ćete se vrlo brzo smrznuti u njemu. Daleko bolji izbor je vuna, a ako je ne trpite zbog svraba, pronađite kašmirski ili merino komad.

 

  • Ne štedite na aksesoarima

 


Rukavice, šalovi, kape, šeširi... Zima može biti tako šik! Zato uložite nešto više novca kako biste upotpunili svoj stil kvalitetnim komadima koji izgledaju lepo i trudite se da ih uklopite i obuću.

 

 

  • Haljina + visoke čizme

 


Čizme do i preko kolena siguran su način da postignete elegantan izgled, a sigurno će vam biti toplo. Kombinujte ih s haljinom bilo koje dužine i nećete omanuti.

 

  • Poigravajte se teksturama

 


Zimska moda ne mora da bude dosadna! Pored bezbroj dezena koje možete da odaberete, budite kreativni i pri nošenju različitih tekstura, a za decembar i januar posebno su efektni rebrasti komadi, shearling kaputi, odeća od lažnog krzna, quilted prošivene jakne...

 

 

makonda-tracker