dobro pogledajte

Retrogradni Jupiter u Blizancima: Šta svakom znaku Zodijaka donosi planeta sreće od 9. oktobra do 4. februara 2025?

0

Već pri samoj pomisli na retrogradno, odmah razmišljamo da sledi nešto loše, ali ne mora nužno da bude tako 

foto: Shutterstock / buradaki
foto: Shutterstock / buradaki

Istina je da svako nebesko telo, osim Meseca i Sunca - ima svoj red kada ide retrogradno, a sledeći je Jupiter, planeta obilja, bogatstva, znanja, filozofije, mudrosti i sreće.

 

Najveća planeta u našem Sunčevom sistemu, koja se u astrologiji naziva velikim dobrotvorom. Kada dostigne svoju godišnju retrogradnost — što će se, ovoga puta, desiti od srede, 9. oktobra do utorka, 4. februara 2025. — pruža nam se posebna prilika da idemo napred i negujemo lični rast.

 

Evo kako da maksimalno iskoristite ovaj godišnji tranzit i šta treba da znate.

Ovan

 

Dok se Jupiter kreće unazad kroz vaš sektor komunikacije, razmislite o načinima na koje se možda preopterećujete - ili možda, sa druge strane, ne dajte tamo gde treba onoliko koliko biste želeli. Ovo je takođe sektor koji nadgleda učenje, povezivanje sa drugima (posebno sa komšijama i braćom i sestrama, ako ih imate) i putovanja na kratke destinacije. Tako ćete se više fokusirati na budućnost i prijaće vam.

 

Bik

 

Planeta sreće i ekspanzije će biti retrogradna u vašoj zoni novca. Ovaj period vas tera da uđete u sebe i meditirate o tome kako ste svoje veštine izneli na sto, i, još više, kako se vaše vrednosti i samopoštovanje odražavaju u vašem svakodnevnom radu. Ako nešto nije baš u skladu, možda ćete se osećati prinuđenim da analizirate u koje projekte vredi da uložite svoju kreativnost, viziju, vreme i energiju – a od kojih bi se možda vredelo povući. Dok se još jednom krećete napred u novoj godini, ovaj unutrašnji rad vam može pomoći da se osećate ovlašćenim da pravite hrabre poteze koji vas pripremaju za još veće nagrade.

Blizanci

 

Ovaj retrogradni Jupiter spada u vaš sektor znakova i slike o sebi, podstičući samorefleksiju o tome kako želite da vas drugi percipiraju, da ostavite svoj trag i da se bavite svojim strastima. Mesecima ste snažno pritiskali sve ove napore, a sada imate priliku da razmislite o tome da li ispoljavate svoju energiju na najbolji mogući način. Možda ćete imati osećaj da ste bili malo raštrkani u svom pristupu, zapravo, a to nije nužno loša stvar - sve dok se intuitivno oseća kao pravi put.

 

Rak

 

Pošto retrogradnost Jupitera osvetljava vaš sektor duhovnosti, biće vam dobro da procenite kako ste se brinuli o svom emocionalnom i psihičkom blagostanju. Moguće je da biste imali koristi od više vremena provedenog na vežbi uma i tela (poput dubokog disanja) ili jednostavnog otkrivanja starih rana koje zahtevaju priznanje i lečenje. A pošto bi ovaj tranzit mogao da dovede do živopisnijih snova i intenzivnijih emocija, vođenje dnevnika snova ili čak samo beleženje kako se osećate tokom dana takođe može biti produktivno i pronicljivo.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker