mekani & brzi

Sočni cvetići za koje se ne mesi testo: Služili ih kao slavsko predjelo, doručak ili večeru, brzo će se pojesti

Ako tražite brzo, jednostavno i ukusno predjelo koje izgleda upečatljivo na slavskoj trpezi ili samo želite da probate nešto novo za doručak ili brzu večeru, ovo hrskavo pecivo od lisnatog testa biće pravi hit u vašoj kuhinji.

Dekorativni cvetići od lisnatog testafoto: Appetizing.tv-Baking Recipes/YouTube Printscreen

Želite nešto posebno, dekorativno i ukusno, ali ne želite da provedete mnogo vremena u kuhinji? Spremite lisnato testo i počinjemo!

 

Pecivo koje vam danas predstavljamo je fenomenalnog ukusa, posebno zaljubitelje sira i belog luka, izgleda prelepo na trpezi, a ne morate da mesite testo.

 

U pitanju su cvetići od lisnatog testa koji se preku u kalupu za mafine, tako da dobijaju atraktivan izgled, a ako želite da im dodate još malo slasti, kombinujte ih s domaćim umakom od maslina koji im dodaje aromatičnu, mediteransku notu. 


Sastojci:

 

  • 500 g lisnatog testa
  • 100 g mladog sira
  • 15 g peršuna
  • 1 glavica belog luka
  • 100 g krem sira
  • 150 g mocarele

 

Cvetići od lisnatog testa punjeni siromfoto: Appetizing.tv-Baking Recipes/YouTube Printscreen

Priprema

  1. Lisnato testo isecite na trake, pa ih poređajte po podmazanom kalupu za mafine kao u snimku, tako da pokriju dno jednim krajem, a drugim da vire iznad čašice. Obavezno utisnite čašu kako bi testo dobilo prostor za nadev.
  2. Mladi sir usitnite, pa iseckajte sitno peršun i celu glavicu belog luka i sve dobro promešajte. Tome dodajte krem sir i mešajte dok se lepo ne sjedini.
  3. Ovim filom napunite čašice u kalupu za mafine, koje ste obložili testom.
  4. Izrendajte mocarelu, pa je poređajte preko fila i stavite da se peče oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Po želji možete da pokrijete pecivo krajevima testa koji vire iznad čašica, ali tako neće imati lep oblik cveta sa raširenim laticama.


Ideja za umak


Uz to možete da napravite i pikantan umak od 150 g maslina, glavice belog luka, 10 g peršuna, soka od jednog limuna, 30 ml ulja i malo soli.

Sve to izblendajte i služite pored cvetića.

BONUS VIDEO

Kako da testo brže naraste?