recept na brzinu

Bez mešenja testa, gotove u 3 poteza: Slane pitice koje će biti glavna zvezda svake slavske trpeze

0

Ovako pripremljene mini-pite su idealne kao hladno posluženje na slavi, odlično su rešenje za doručak ili večeru, a možete i da ih spakujete za posao.

Slasni domaći mafini od lisnatog testa, sira i spanaća
Slasni domaći mafini od lisnatog testa, sira i spanaćafoto: @TraditionalTurkishRecipes/Youtube Printscreen

Da bi slavska trpeza bila bogata i zasitna, okrećemo se pecivu kao brzom i ukusnom rešenju, a uvek su poželjne slane pituljice koje mogu da se serviraju i hladne i tople.


Ako nemate vremena da mesite testo i čekate da naraste, lisnato testo je vrlo praktično u pripremi i slatkih i slanih jela, a danas vam predstavljamo brz i jednostavan recept za neodoljive domaće pitice sa spanaćem i sirom.

 

Sastojci:

 

  • 5 listova lisnatog testa
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • 5 kašika rendanog kačkavalja
  • 200 g spanaća
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera


Priprema

 

  1. Izvadite ranije lisnato testo da se plako odmrzava na sobnoj temperaturi. Stavite spanać da se kratko prokuva, pa ga izvadite i dobro ocedite.
  2. Potom isecite testo na krugove, vodeći računa da budu dovoljno veliki da napune korpice u kalupu za mafine.
  3. U činiji pomešajte spanać, suncokretovo ulje, so i biber, pa promešajte.
  4. U kalup za mafine, koji ste napunili korpicama za pečenje ili podmazali uljem, ubacite isečene krugove lisnatog testa, pa potom kašikom dodajte nadev u svaku od korpica.
  5. Pospite rendanim kačkavaljem.
  6. Pecite u rerni zagrejanoj na 180° stepeni oko 20 minuta.

Po želji ukrasite začinskim biljem i sitno seckanim paradajzom.

 

Priprema pitica od lisnatog testa korak po korak

BONUS VIDEO

Kako se sprema kafanska čorba?

 

makonda-tracker