brzi recepti

Čokoladna torta bez pečenja kora i kuvanja filova: Najlakši recept za kremastu poslasticu gotov za 25 minuta

Spoj tamne čokolade i slatke pavlake rezultira savršenim balansom između gorkog i slatkog ukusa.

foto: two_meerkats/Shutterstock

Čokoladne poslastice su nekako uvek sinonim za dobar dezert, a danas ćemo vam predstaviti verovatno najlakši recept za čokoladni slatkiš za spremanje.

 

Nema pečenja, a ni preterano mešanja, a intenzivni ukus čokolade osvaja već na prvi zalogaj.

 

Čokoladna torta će biti gotova za 25 minuta, a vaše je samo da sačekate da se ohladi. 

 

Kremasta poslatica topi se u ustima, a zahvaljujući spoju tamne čokolade i slatke pavlake ima savršeni balans između gorkog i slatkog ukusa. 

 

Sastojci:

 

  • maslac za premazivanje ili papir za pečenje za kalup
  • 225 grama čokolade sa 70 posto kakaa
  • 225 grama slatke pavlake ili kokosovog mleka
  • 1/2 kašičice pimenta (po želji)
  •  2 kašičice mlevenog espressa (po želji)
  • 1/4 kašičice fine soli krupnog zrna
  • kakao prah za ukrašavanje
  • malo seckanih badema ili lešnika po želji za ukrašavanje


Priprema


Kalup za torte obložite papirom za pečenje.

 

Čokoladu otopite na pari. U posebnoj činiji zagrejte slatku pavlaku na srednjoj vatri.

 

Umešajte piment i espreso ako ćete ih koristiti u ovom receptu. Kada slatka pavlaka dođe do tačke ključanja, sklonite sa vatre i umešajte so.

 

Potom dodajte čokoladu i polako i strpljivo mešajte dok se ne sjedini sve u glatku smesu.

 

Slatka pavlaka i čokolada ne smeju nigde da se odvajaju.

Sipajte smesu u kalup, pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u frižider dok se ne ohladi.

 

Tortu poslužite kad se malo stegne, a po želji je ukrasite kakaom ili orašastim plodovima. 

 

BONUS VIDEO

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI