Ako želite brzinski da napravite predjelo koje je veoma dekorativno ovo je pravi recept za vas
Kuglice su uvek dobrodošle na slavkoj trpezi. Za njihovu pripremu često nije potrebno mnogo vremena ni skupih sastojaka, a ono što domaćice oduševljava jesu boje i to što su dekorativne i lepe na oko.
Dovitljive domaćice su se dosetile da naprave jednu smesu koju će minimalno izmeniti tako da dobiju nekoliko vrsta kuglica i nema kome se ovo neće dopasti.
Osnovna smesa je za sve ista, a onda u ostale dodajte po neku namirnicu ili ih valjate u susam, papriku, kačkavalj...
Osnovna smesa - potrebno je:
- 500 g tvrdog sira
- 200 g šunke
- 10 kuvanih jaja
- 5 čena belog luka
- odokativno majoneza
Priprema:
Sir dobro izdrobiti, dodati kuvana jaja izrendana na sitno rende, usitnjen beli luk i sitno iseckanu šunku, pa sve izmešati. Potom dodati malo majoneza, ali pazite da ne razredite previše smesu.
Ovu smesu podelite na onoliko delova koliko raznih kuglica želite da napravite.
Kuglice sa susamom
Od osnovne smese napraviti kuglice i uvaljati ih u pečeni susam.
Kuglice sa kačkavaljem
Kuglice napraviti od osnovne smese i uvaljati ih u sitno rendani kačkavalj.
Kuglice sa paprikom
Za ljubitelje pikantnih zalogaja koristiti tucanu ljutu papriku, uvaljati kuglice i dobićete savršene male zalogajčiće. Ukoliko ne volite ljuto možete ih valjati u običnu tucanu papriku i tako su superukusne.
Kuglice sa peršunom
Kuglice uvaljajte u sušeni peršun i trudite se da nađete onaj koji je zadržao svoju lepu zelenu boju.
Kuglice sa pistaćima
Kuglice uvaljajte u mlevene pistaće. Takođe možete umesto pistaća koristiti i kikiriki, jefitnije je, a ukus je fantastičan.
Kuglice ređajte jedne pored drugih ili između suhomesnatih proizvoda, a za lakše baratanje možete da ih stavite i u korpice i zabosti u njih deo grisine tako da još bolje izgledaju kada ih složite na tanjir.
Bonus video:
Praznična trpeza