trikovi

Tajni sastojak će učiniti da ne budu masne: 6 saveta za mekane bakine krofne koje vraćaju u detinjstvo

Trikovi za pravljenje najlepših krofni koje podsećaju na bakine

Uz ove trikove, krofne će uspeti i početnicima u kuhinjifoto: Shutterstock/Pelagija

Domaće krofne iz bakine kuhinje su nam među omiljenim dezertima iz detinjstva, ali nije uvek jednostavno ih napraviti.

 

Mogu da se jedu sa džemom, kremom, odlične su i "samo" sa šećerom u prahu i cimetom.

 

Ipak, kao i za sve što spremate potrebno je da poznajete neke trikove kako bi vam uspele.

 

Ako želite da vam krofne budu mekane kao bakine, ovo su trikovi koje morate da znate:

 

1. Pre nego što počnete da pravite testo za krofne, svi sastojci treba da budu sobne temperature.

 

2. Kako vam ne bi tonule u dubokom ulju i upile previše masnoće, morate da sačekate da vam testo za krofne dobro naraste.

 

Dakle, pre nego što premesite testo, sačekajte da se ono udvostruči.

 

3. Isto tako, morate da bude pažljivi sa testom kada ga sečete i pravite od njega krofne, jer je osetljivo. Ne smete da budete grubi sa njim i da ga bacate.

Kada pripremate krofne, sastojci moraju da budu sobne temperaturefoto: Shutterstock/sherlesi

4. Još jedna bitna stavka: krofne okrećete samo jednom tokom prženja, jer u suprotnom počnu da upijaju dosta ulja.

 

5. Da krofne ne bi upile previše ulja, možete u testo da stavite kašiku rakije, tako će upiti manje masnoće

 

6. Nemojte odjednom da stavite previše krofni u šerpu u kojoj ih pržite jer će se temperatura ulja smanjiti i krofne će upiti previše masnoće

 

BONUS VIDEO

 

KROFNE KOJE SVOJIM IZGLEDOM PRAVE ZAZUBICE, MEĐUTIM...Ogroman izbor od 13 peciva i mnogo punjenja PRAVILI IH 8 MESECI?!