pravi specijalitet

Pronašli smo recept za najlepše mini-krofne: Hrskave spolja, mekane iznutra – gotove su za 15 minuta i to BEZ KVASCA

0

Jednom kada ih budete probali, nećete prestati da ih jedete!

Ovaj recept će vas oduševiti
Ovaj recept će vas oduševitifoto: Youtube / Printscreen / @Ricettearabefacili

Krofne su jedna od onih poslastica koje nas momentalno podsete na detinjstvo, miris bakine kuhinje i toplinu doma. Savršene su za doručak, večeru, pa čak i kao užina.

 

Njihova najveća čar leži u jednostavnosti pripreme i neodoljivoj hrskavoj kori, dok iznutra ostaju mekane i vazdušaste, a u našem receptu za mini-krofne krije se posebna magija.

 

Smesa se priprema za svega 15 minuta, bez potrebe za kvascem i čekanjem da testo naraste, a rezultat je – pravi spektakl!

 

Sastojci

 

  • 1 jaje
  • 8 g vanilin šećera
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • 60 ml soka od pomorandže
  • prstohvat soli
  • kora pomorandže
  • 125 g grčkog jogurta
  • 300 g brašna
  • 7 g praška za pecivo

 

Priprema

 

  1. U jednoj posudi pomešajte jaje, prstohvat soli i šećer, potom dodajte ulje, narendanu koru pomorandže i sok od pomorandže i grčki jogurt te ponovo sve sjedinite.
  2. Dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro mešajte dok ne dobijete homogenu testastu smesu, koju ćete potom mesiti rukama dok ne postane glatka i kompaktna.
  3. Nauljenim rukama pravite male valjuškice koje ćete potom saviti u oblik pužića. Zaronite ih u vrelo ulje i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. 
  4. Kada budu gotove, uvaljajte krofnice u šećer sa svih strana po želji i uživajte u svakom zalogaju. Prijatno!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)

 

makonda-tracker