Jednom kada ih budete probali, nećete prestati da ih jedete!
Krofne su jedna od onih poslastica koje nas momentalno podsete na detinjstvo, miris bakine kuhinje i toplinu doma. Savršene su za doručak, večeru, pa čak i kao užina.
Njihova najveća čar leži u jednostavnosti pripreme i neodoljivoj hrskavoj kori, dok iznutra ostaju mekane i vazdušaste, a u našem receptu za mini-krofne krije se posebna magija.
Smesa se priprema za svega 15 minuta, bez potrebe za kvascem i čekanjem da testo naraste, a rezultat je – pravi spektakl!
Sastojci
- 1 jaje
- 8 g vanilin šećera
- 2 kašike šećera
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 60 ml soka od pomorandže
- prstohvat soli
- kora pomorandže
- 125 g grčkog jogurta
- 300 g brašna
- 7 g praška za pecivo
Priprema
- U jednoj posudi pomešajte jaje, prstohvat soli i šećer, potom dodajte ulje, narendanu koru pomorandže i sok od pomorandže i grčki jogurt te ponovo sve sjedinite.
- Dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro mešajte dok ne dobijete homogenu testastu smesu, koju ćete potom mesiti rukama dok ne postane glatka i kompaktna.
- Nauljenim rukama pravite male valjuškice koje ćete potom saviti u oblik pužića. Zaronite ih u vrelo ulje i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.
- Kada budu gotove, uvaljajte krofnice u šećer sa svih strana po želji i uživajte u svakom zalogaju. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)





