Za 10 do 12 minuta moći ćete da uživate u krofnama.
Mnogima su krofne prva pomisao na detinjstvo. Mame ili bake su često mesile krofne, koje su potom filovale omiljenim džemom ili kremom.
A da bi deca uživala u omiljenom ukusu slatkiša, to je značilo da treba stajati pored šporeta i pržiti ih, a onda skoro za tren oka, sve krofne nestanu sa stola.
Međutim, ne mora da bude tako, jer smo pronašli recept za američke krofnice iz rerne za koje vam neće biti potrebno ni kap ulja.
Sastojci:
- 2/3 šolje brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
- 1/8 kašičice soli
- 1/4 šolje mleka
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 5 kašika otopljenog putera
- 1/3 šolje šećera
- 1 jaje
Za glazuru:
- 1/3 šolje šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
Priprema:
Pre nego što krenete da spremate američke krofnice, uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni i podmažite kalupe za krofnice ili stavite papiriće.
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, muskatni oraščić i so.
U posebnoj posudi umešajte mleko i ekstrakt vanile, a u trećoj umutite puter i šećer dok ne dobije glatka i kremasta masa, a potom dodati jaje.
U mešavinu sa brašnom dodajte postepeno mešavinu sa mlekom a potom i činiju sa puterom i sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Kašikom stavite testo kalupe za krofnice vodeći računa da svaki kalup bude 2/3 pun (jer će testo narasti).
Pecite u zagrejanoj rerni oko 10 do 12 minuta ili dok čačkalica koju stavite u krofnu ne bude potpuno "čista".
U međuvremenu napravite glazuru tako što ćete pomešati šećer i cimet zajedno u činiji, pa potom krofnice umešajte u nju i uživajte u ukusu.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
MOJ CILJ JE DA POMOGNEM TATI DA OZDRAVI! Majka nije verovala u ideju: Nina prodaje krofne i limunade za lečenje u Moskvi





