Tokom velikih vrućina najviše prijaju lagana jela, a ovo je jedno od najlepših
Toplotni talas doneo nam je temperature preko 40 stepeni, a ovih dana se u retko kom domu uključuje ringla, a rernu i da ne pominjemo. Upravo zbog toga domaćice traže lagana jela, često od povrća i sira, a bez mesa.
Jedno takvo upravo je pred nama. Za njegovu pripremu vam ne treba mnogo vremena, niti para, jer svi sastojci kad se zbroje (ako uzmemo prosečne cene u prodavnicama u Srbiji za jul mesec) ne iznose više od 400 dinara.
Potrebno je:
- 8 paprika
- 5 većih krompira
- 2 glavice luka
- 4-5 češnjeva belog luka
- 400 g kisele pavlake
- začini po želji: so, biber...
Priprema:
Najpre uključite rernu. Paprike izdubite. Luk dinstajte, a kad omekša, dodajte mu krompir koji ste narendali ili iseckali. Dodajte beli luk, a onda i začinite po ukusu. Sipajte pola pavlake i ostavite da se hladi.
Paprike napunite smesom, stavite u šerpu ili pleh, pa dodajte ostatak pavlake, razmućen sa deci vode. Pecite ih oko 45 minuta.
Bonus video:
Sladoled od paprike i bibera