recept

Brzinski se sprema, jeftino je i bez mesa: Najlepši ručak tokom letnjih žega za samo 400 dinara

Tokom velikih vrućina najviše prijaju lagana jela, a ovo je jedno od najlepših

NAJLEPŠI RECEPT ZA PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM foto: Shutterstock

Toplotni talas doneo nam je temperature preko 40 stepeni, a ovih dana se u retko kom domu uključuje ringla, a rernu i da ne pominjemo. Upravo zbog toga domaćice traže lagana jela, često od povrća i sira, a bez mesa.

 

Jedno takvo upravo je pred nama. Za njegovu pripremu vam ne treba mnogo vremena, niti para, jer svi sastojci kad se zbroje (ako uzmemo prosečne cene u prodavnicama u Srbiji za jul mesec) ne iznose više od 400 dinara.

Potrebno je:

 

  • 8 paprika
  • 5 većih krompira
  • 2 glavice luka
  • 4-5 češnjeva belog luka
  • 400 g kisele pavlake
  • začini po želji: so, biber...
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM SAVRŠEN LETNJI OBROKfoto: Shutterstock

Priprema:

 

Najpre uključite rernu. Paprike izdubite. Luk dinstajte, a kad omekša, dodajte mu krompir koji ste narendali ili iseckali. Dodajte beli luk, a onda i začinite po ukusu. Sipajte pola pavlake i ostavite da se hladi.

 

Paprike napunite smesom, stavite u šerpu ili pleh, pa dodajte ostatak pavlake, razmućen sa deci vode. Pecite ih oko 45 minuta.

 

Bonus video:

Sladoled od paprike i bibera