lagano, a zasitno!

Turski menemen gotov za 10 minuta: Najbolji doručak, ručak ili večera tokom leta uz hladan sir je fantazija

0

Ukus turskog menemena je bogat, svež i pikantan, a sve što vam treba već imate u kuhinji. Ako volite domaći sataraš, obavezno probajte ovaj sličan i jednostavan recept i uživajte u pravoj letnjoj čaroliji na tanjiru.

Klasični turski menemen podseća na sataraš sa jajima
Klasični turski menemen podseća na sataraš sa jajimafoto: Go Türkiye/YouTube Screenshot

Ako volite jela koja se brzo spremaju, a bogata su ukusom i mirisom Mediterana, menemen je pravi izbor za vas.

 

Ovo tradicionalno tursko jelo od paradajza, paprike i jaja idealno je za doručak, lagani ručak ili večeru, posebno u toplim danima, a najviše podseća na naš sataraš s jajima.

 

Osim što se sprema za svega 10 minuta, lako se kombinuje s raznim osvežavajućim mlečnim prilozima – poput hladnog feta sira, kisele pavlake, kiselog mleka... Odlično ide sa somunom, a ako vam nije pretoplo da pečete domaći hleb, s njim je pravi raj za nepca!

Sastojci:

 

  • 3 paradajza
  • 2 zelene paprike
  • 2 jajeta
  • svež peršun po ukusu
  • suvi origano
  • so i biber po ukusu
  • ljuta mlevena paprika
  • malo ulja za prženje (najbolje ekstradevičansko maslinovo)


Priprema

  1. Na malo ulja propržite seckanu zelenu papriku, oko tri minuta, pa dodajte sitno sečen paradajz, koji ste prethodno oljuštili i pržite još oko tri minuta poklopljeno.
  2. Do tad će paradajz već pustiti sok, a potom treba da dodate peršun i jaja i dobro sve promešate, ubacite mlevenu papriku i origano i pržite poklopljeno oko dva minuta.
  3. Dodajte pred kraj so i biber po ukusu, i to je sve!

Ako vam se dopada menemen, obavezno probajte i recept turske glumice Tube Bujukustun, koja ga pravi s kačkavaljem i crnim lukom.

 

Kako se pravi menemen, korak po korak?

BONUS VIDEO

Iznenađujući broj srpskih jela je među najgorima na međunarodnim listama

 

makonda-tracker